Familietur til Vence, Frankrig

2006-04-22T00:00:00+00:0022. april 2006|Kaj og familien|

Der er tradition for, at Lillys søskende med ægtefæller hvert år arrangerer en sommertur. Det har i mange år været min opgave at være turarrangør, og vi har gennem årene haft pragtfulde oplevelser ved at besøge nordjyske kommuner, hvor de forskellige borgmestre, kommunaldirektører m.v. har ofret sig for at fortælle om deres kommuner og vise dem frem. Den gode kommunaldirektør i Dronninglund, Ove Thomsen, plejer at kalde beretningerne for pralehistorier, men det lyder da også bedre end løgnehistorier.

 

Men i år fik Lillys søster Else, der bor i Kastrup, den geniale idé at holde sin runde fødselsdag i et hus i Vence ved Nice. Hele familien blev proppet i et fly fra Billund, og ved ankomsten til Nice havde vi lejet en 10 personers Citroen Jumper, der er en varebil, hvor man har puttet sæder ind bagi.

 

Elses datter Irene

Mormor med lille Asger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der var for øvrigt ingen Jumper, da vi ankom til biludlejningen, men vi blev tilbudt 2 stk. 5 personers og kunne så hente den store bil dagen efter. Nu er det jo fransk, som vi kender det, så vi overlevede uden nerver. Poul fra Stenhøj, der er tidligere busdriver, kørte bilen, medens jeg som stedkendt var navigatør, dog med ”Birgitte” som GPS-vejleder. Det medførte bl.a., at vi en dag, hvor vi skulle besøge St. Paul Vence, endte i en helt anden naboby – på trods af, at vi ved at bruge øjnene ikke kunne undgå at finde St. Paul.

 

Den dejlige by Vence

Bemærk prisen - 1 Euro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi blev installeret i det store hus på bjergskåningen i Vence med en fantastisk udsigt til Middelhavet med Cannes til højre og Nice til venstre. Fødselslaren havde inddelt familien i madhold, der fik ansvaret for forplejningen. Jeg undgik af gode grunde madrollen, men fik til gengæld ansvaret for den daglige vinforsyning og så i den forbindelse 1 fl. Cotes du Rhone i et supermarked til 1 stk. Euro!

 

Lilly med Irenes søn Asger

Total familieafslapning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugen forløb i øvrigt med at besøge de skønne byer langs Middelhavet. Startende ovre ved Italien med Menton, der er kendt for at have den højeste årlige gennemsnitstemperatur i Europa. Englænderne strømmede hertil for 100 år siden, og man har prøvet at brande sig ved at fortælle, at der i Menton findes det største antal rige enker, der alle spadserer på kystpromenaden trippende i syleagtige sko lignende de små pudler, de holder i snoren. Et dejligt syn.

 

Monaco er en stor oplevelse. En kop kaffe på Cafe de Paris med udsigt til kasinoet og den skønne plads foran med verdens flotteste biler kørende til parade. I år var jeg mest imponeret over den nye Bentley coupe! Byen var for øvrigt ved at gøre sig klar til det store formel 1 arrangement i slutningen af maj måned.

 

Bentley'en og Kaj

Kaffepause i Nice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nice er blevet lidt af et hit for os. Kombinationen af det fantastiske hav, hvor solen altid skinner, med den gamle bydel, hvor torvet er fantastisk med markeder om formiddagen, der forvandles til et stort spisemekka til frokost. Den nyere bydel med forretninger, museer m.v.

 

Vi tilbragte en del timer i Nice, men vi var også på en landtur til vores gamle by Bargemon, hvor vi for år tilbage var medejere af et pragtfuldt hus, der heldigvis stadig væk ejes af Frederikshavnere. Den efterfølgende køretur op til Napoleonsruten, der førte os til  parfumebyen Grasse var fantastisk.

 

Vores gamle by Bargemon

Rothschildt-villaen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi besøgte også Rothschild-villaen i Saint-Jean-Cap-Ferrat, der netop på denne årstid er en stor oplevelse med alle de nyudsprungne blomster og træer. Som det fremgår af navnet, er der relationer til vindynastiet Rothschild.

 

Endelig skal nævnes, at selve byen Vence med den gamle bydel som en seværdighed var en positiv oplevelse. En meget flot uge, hvor vi alle skylder Else stor tak for dette fremragende initiativ.