Besøg hos Aase og Søren i Skodsbøl

2006-05-06T00:00:00+00:006. maj 2006|Kaj og familien|

Efter en nat i Aalborg fortsatte vi lørdag morgen til Sønderjylland, hvor vi sammen med Inger og Jes (tidl. kommandør på Flådestation Frederikshavn) besøgte vores gode venner Aase og Søren, der desværre flyttede fra Frederikshavn til Sønderborg, hvor Søren er politimester indtil nytår, hvor han går på tidlig pension.

 

De byggede et nyt hus i Skodsbøl. Aase sluttede arbejdet med demente og er nu bedre til at spille golf end Søren, men det ændrer sig nok fra nytår. Det er så heldigt, at der i Skodsbøl er etableret et vinhus (af gode grunde kaldet halmhuset), hvor den unge kvindelige indehaver har specialiseret sig i bedre franske vine, der dog er til at betale.

 

Søren og Aase

 

Bortset fra en dejlig travetur til Broager og hjem, tilbragte vi mest tid ved bordet, hvor Aase fremtryller kaloriefattige men meget velsmagende retter. Lilly og jeg bor altid upstairs (og trappen er temmelig stejl). Toilettet er nedenunder, men Aase har fået den geniale idé at forsyne mig med en tissespand, så jeg er fri for den farlige trappetur i nattens mulm og mørke.

 

Lilly, Jes og Inger

 

Inger og Jes fortsatte søndag formiddg til Holbøl, hvor Jes’ far var kæmner og dermed en af mine gamle kunder. Jes var voldsomt inspireret af byens skrædder, der stadigvæk lever, og ham ville de gerne besøge. Jes mener, at skrædderen er det mest begavede menneske, han har mødt – og det siger ikke så lidt, da han i de mange år i Søværnet har mødt utallige admiraler og andet militært godtfolk, for ikke at tale om de kongelige og politikere. Men skrædderen står som number one.