Professor Erik Johnsens 50 års jubilæum på Handelshøjskolen i København

2019-01-17T11:55:40+00:0031. maj 2006|Ledelse og kommunikation|

Den 1. juni var det 50 år siden, Erik Johnsen blev ansat på Handelshøjskolen i København (i dag kaldet CBS (Copenhagen Business School), og i den anledning blev der afholdt et seminar, hvor Erik holdt en forelæsning om de 50 år fra økonomi til ledelse og præsenterede sit seneste skrift ”Ledelseslicens” produceret af Dafolo, der havde klaret opgaven perfekt.

 

Lilly og jeg kørte hjemmefra onsdag morgen og var klar ved starten kl. 14.30, hvorefter diverse grupper af CAMS medlemmer fortalte om den igangværende produktion. Det drejede sig om min gamle ven amtsdirektør Max Rasmussen, Fyns amt, tidl. borgmester John Winther, Frederiksberg, som jeg for øvrigt har kendt i 40 år, chefredaktør Erik Randel fra Kolding, der har været gift med en frederikshavnerpige og dermed fan af Toppen af Danmark, tidl. redaktør ved Politiken Agner Ahm, med hvem jeg fik opfrisket tiden, da han var ansat i Aalborg og stor kender af Aalborgs natteliv (for øvrigt meget glad for Aalborgs branding Vild med Verden) og oberst Per Svensson, der med stor entusiasme deltager i arbejdet med at udgive publikationer i CAMS regi. Det er nemlig der, Erik tilbringer tiden, hvor han som leder af netværket af tidligere ledere i den private og offentlige sektor, udgiver publikationer om det egentlige liv, dvs. fortællinger om livet i forsvaret, i vejdirektoratet, i halvoffentlige organisationer, i frivillige organisationer osv. osv. – alt sammen med ledelse i fokus.

 

Professorens forelæsning til sidst om udviklingen i de 50 år blev en dokumentering af den kæmpemæssige produktion af ledelsesstof, han har bedrevet – og vi så endda kun et udpluk.

 

Professor Erik Johnsen forelæser

 

Afslutningen blev foretaget af universitetsdirektør Gert Bechlund, der benyttede lejligheden til at takke Erik for megen hjælp, inspiration, mentoring, branding af CBS, undervisning, forskning m.v., hvorefter der var vinøs reception med efterfølgende nachspiel, anført af generalsekretær Knud Erik Nielsen, der på fortrinlig vis bandt dagen sammen.