Værtskabsseminar i Det Musiske Hus, Frederikshavn

2019-01-17T11:55:40+00:002. juni 2006|Ledelse og kommunikation|

Lilly og jeg havde meldt os til en interessant formiddag i Det Musiske Hus. Frederikshavn har fået EU-midler til at åbne en værtsskole, hvor man vil uddanne medarbejdere og ledere til at blive bedre værter. Og man kick-startede med et lille seminar med teksten Oplevelser i skjul – Værter på spring.

 

Kulturdirektør Lis Rom Andersen bød velkommen og gav et overblik over dagens program, der var:

 

“Værtsskab og omstilling” med et fremragende indlæg af adm. direktør Lars Liebst, Tivoli Copenhagen.

 

“Værtsskab som kompetence” med svenske Märit Torkelson, Värdskapet Utveckling AB, som en ren bombe i livsglæde.

 

Marit Torkelson - Værtskab og livsglæde

 

“Værtsskab set fra Asien” med Anne Katrine Skovenborg, Videncenter for Turisme og Oplevelsesindustri, med cases fra Japan, Thailand m.v. samt Kina og indspark til, hvorledes vi i Frederikshavn kan blive inspireret af de asiatiske traditioner for værtsskab.

 

Anne Katrine Skovenborg - Værtskab set fra Asien

 

Derefter havde vi mulighed for at høre om Idrætsforeningers værtsrolle ved Martin Høeg, Wellness Group Scandinavia, oplevelsesdesign ved John Vinding Kristensen, Videncenter for Turisme og Oplevelsesindustri, mobiltelefonens muligheder ved  Jan Kyhnau, N’volve og endelig Værtsskab på museum ved Hans Munk Pedersen, Bangsbo Museum.

 

Vi valgte Hans Munk, der ikke er så tør, som han ser ud, og slet ikke ligner en mand, der normalt graver i jorden med en teske med bagdelen lige i luften. Han fortalte, at han lovet en amerikansk gruppe, at de kan låne Ellingåskibet i 5 år mod fornøden betaling m.v.

 

Borgmester Erik Sørensen afsluttede den gode dag, hvorefter der var stående buffet. Uden at det må misforstås, vil det nok være en fordel næste gang at indkøbe paptallerkener, gafler og knive. De fleste af os måtte nemlig efterfølgende hjem og have skæld ud over pletter på tøjet og hænder, der lugtede langt væk af rejesalat og karry. Vi glæder os til næste arrangement.