Skt. Petersborg

2006-09-07T00:00:00+00:007. september 2006|Kaj og familien|

En aften, Inger og Jes var på besøg, fortalte de, at de havde meldt sig til en tur til med Nilles busrejser. Efter mit besøg i Leningrad i januar måned 1971 altid havde jeg snakket med Lilly om, at der skulle vi tage over sammen, så hun kunne se de store paladser m.v. Jeg ringede straks til Dybvad, men der var udsolgt. Dog ringede der en sød pige om mandagen, at nu var plads 7a og 7b ledige, så vi kom med alligevel.

 

Start med Stena til Gøteborg. Bus videre til Stockholm og med Viking Line til Åbo. Næste morgen bus til , hvor vi i ugens løb så alt, hvad der er værd at se. Dvs. byrundtur i med strøget Nevskij, Isaak Katedralen, Kazan Katedralen, den nyrenoverede Blodskirke med de farvestrålende løgkupler, Smolnyj Klostret  og ikke mindst Peter-Poul fæstningen, hvor dronning Dagmar netop i disse dage bringes tilbage til sin Zar. Turen til sommerpaladset Petershof ved den finske bugt var en stor oplevelse, men turens højdepunkt var dog besøget i Vinterpaladset, Eremitagen, med de 3 mill. kunstgenstande og 20 km gangareal. Vi så naturligvis kun en brøkdel, men sikken en oplevelse.

 

Sommerpaladset

 

Tempelkirken

 

Hjemrejsen foregik med bus til Helsingfors, hvor vi nåede en kort byrundtur, bl.a. til den fantastiske Tempelkirke. Sejlturen til Stockholm foregik med Siljans kæmpefærge, der bl.a. havde plads il 2.800 passagerer. Her er virkeligt tale om et sejlende hotel. Bus fra Stockholm til Gøteborg med 3½ times sejlads til Fr.havn, hvor vi kunne tage afsked med den fremragende chauffør, Jesper, der ikke én eneste gang havde en opbremsning eller stødvis kørsel. Og så bor han i Lendum. Men jeg må endelig huske at nævnte vores guide, Marie, der er født i . Gift med en russisk forsker med bopæl i Odense. Talte flot dansk og havde et helt fantastisk kendskab til m.v. Hun var hele turen værd. Hendes brug af begrebet demokrati vil jeg aldrig glemme.