Champagnefest på Rold Storkro

2019-01-16T14:26:14+00:0029. oktober 2006|Kaj og vin|

I 1987 blev jeg sammen med 9 andre nordjyder udnævnt til medlem af champagneordenen. Det foregik i Epernay i Frankrig under sponsering af Sigurd Müller Vinhandel ved Preben Mikkelsen og Champagnehuset Pol Roger, der er bedst kendt fra Sir Winston Churchil, der drak en flaske hver dag under devisen: “Har vi tabt et slag er det nødvendigt – har vi vundet, har vi fortjent den”.

 

Kroejer Jørgen Pedersen havde fået den geniale idé at samle det gamle hold af syparitter. Vi mødtes kl. 1400 på Rold Storkro og havde først en fantastisk spadseretur i bakkerne med kaffe og kage i Blokhusmuseet, Rebild Bakker. På vandreturen hjem besteg vi en 102 meter høj bakke og det gav plads til en forrygende middag der indledtes med et glas Pol Roger. Den 5 retters menu blev ledsaget af champagne men bemærk rødvinen til hovedretten:

 

Menu

Vine

Jordskokke cremesuppe med kammusling og jomfruhummerhaler

Brut champagne fra André Clouet, 2000

Bagt vesterhavs torsk med østers fricassé og lun rødbedesalat

Pol Roger Chardonnay, 1998

Variation af dyrefilet og fasan serveret med morkelsauce

Corton Regnardes fra Francois Gay, 2000

Langres med kvædekompot

Pol Roger Rosé, 1999

Æble trilogi med kanel parfait

Rich Pol Roger

 

 

Jordskokke cremesuppe med kammusling

og jomfruhummerhaler

 

 

Bagt vesterhavstorsk med østers fricassé

og lun rødbedesalat

 

Ib Bergkjær fra Sigurd Müller Vinhandel præsenterede vinene på sædvanlig elegant måde. Et forrygende måltid som værterne og dermed køkkenet havde al mulig ære af. Efterfølgende gik snakken lystigt og det blev vedtaget at fejre 20 års jubilæum i 2007 med et besøg i Epernay. Ib Bergkjær og Jørgen Pedersen påtog sig arbejdet med at arrangere turen til september. Tak for det og i det hele taget tak for en meget flot dag.

 

Vi overnattede af gode grunde på kroen. Næste dag skulle jeg være censor kl. 10 på AAU, men godt med kildevand gjorde underværker.