Uge 42, 2006 – Efterårsferien i Augusts tegn

2006-10-16T00:00:00+00:0016. oktober 2006|Kaj og familien|

Vi har haft en fantastisk dejlig uge med August. Tiden er gået så godt, idet han har leget med Betinas tvillinger, herunder spillet fodbold med Jonas og morfar, der undgik at blive skadet, men til gengæld fik en ordentlig halsbetændelse. Han hjælper mormor om morgenen med morgenmaden og henter aviserne i postkassen. Ind imellem ser han Disney-show i TV og spiller lidt hyggemusik på klaveret. Han kalder det stille musik! Han er også glad for at gå en tur i kvarteret og nyde udsigten over byen. Vil gerne ned på bondegården (Tronderup) til Lisbeth og samle æbler op, hvoraf særligt madæblerne i år er specielt gode.

 

Der blev også tid til en dag til Aalborg, hvor det var en stor begivenhed at opleve oberst Orlas museum for hæren og flyvevåbenet. Der var indtil flere jetjagere, masser af kampvogne og tanks, uniformer, kampopstillinger, faldskærme osv. osv. Flot ,at de gamle soldater i Aalborg og omegn bakker så flot op om at skaffe nye aktiviteter og fastholde de gamle ved at stille op og vise rundt m.v.

 

Frokosten blev indtaget på isbryderen Elbjørn, hvor han dog ikke var helt tilfreds med hummersuppen, der ganske givet havde fået et skvat spiritus. Det gjorde til gengæld godt i morfars hals og mave! Han benyttede lejligheden til at købe en glasgave med hjem til Annette som fødselsdagsgave!

 

 

August på isbryderen Elbjørn i Aalborg.

 

Jeg benyttede lejligheden til at besøge min gode veninde Anni Walther, Aalborg kommune. Hun stod med det ene ben på vej til Kina, men vi fik da sludret i en times tid.

 

En af ugens store begivenheder var vores tur i Klosterskoven, hvor jeg havde lovet August en tier for hvert hvidt dyr, vi kunne få øje på. Der gik ca. 20 år af vores ægteskab, før Lilly så et hvidt dyr, men ind immellem har der været perioder, hvor vi har set mange. En eftermiddag ikke mindre end 14. Det fortalte jeg August, der dog stillede det gode spørgsmål, om jeg nu var sikker på, at der ikke var gengangere. Vi gik ca. 2 timer i skoven uden at se hverken hvide eller brune dyr. Til gengæld blev der tid til at spise den medbragte madpakke, og August fik taget en mængde billeder af den flotte natur og lovning på, at næste gang han kommer på ferie, vil vi igen prøve en tur i Klosterskoven.

 

Om eftermiddagen var han med mormor i biografen og se: Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger. Vist nok lidt for avanceret for mormor, men August levede vældigt med i handlingen, og det var jo det vigtigste.

 

Han skulle så med fly hjem fra Aalborg fredag kl. 16.45, men hans besøg indeholder altid en klipning hos Jette, der som belønning for at sidde stille udleverer slikkepinde. Jeg hentede ham efter klipningen og kørte op til Bangsbo Fort, hvor der var arrangeret klapjagt. Vi kom imidlertid en time for tidligt, men benyttede tiden til en hurtig tur i Møllehuset og Pikkerbakkerne, inden vi som de første startede jagten. Vi skulle finde 12 bogstaver gemt i de forskellige bunkers, og det var ikke lige nemt. Men August gik til den med stor ildhu, og vi var da også de første, der kom tilbage til den meget venlige pige i billetsalget. Vi skulle sætte de 12 bogstaver sammen til eet ord, og da jeg ikke umiddelbart kunne løse kombinatorikken, fortalte hun sødt om starten og afslutningen på ordet. August fik udleveret diplom for opgaveløsningen. Et fint initiativ, der havde samlet mange børn og bedsteforældre.

 

Efter den dejlig frokost på Orionvej kørte vi til Aalborg, hvor vi fik en kop kaffe i lufthavnen inden August fløj med Sterling hjem til København, hvor Annette og Marie hentede ham i lufthavnen.