Vinhøst hos Carsten og Ais i Lendum

2019-01-16T14:26:14+00:0022. oktober 2006|Kaj og vin|

Uddeleren i Super Brugsen i Sindal, Carsten Jacobsen, og doktor Ais i Lendum er i gang med et sjovt eksperiment. De har plantet flere hundrede vinstokke ved Carsten og Mettes ejendom i Glimsholt og i Hørby. De høstede i første omgang for ca. 1 måned siden, men da var mange af druerne endnu ikke klar til plukning. Men foranlediget af min ansøgning (se nedenfor) og det gode vejr blev resten høstet søndag eftermiddag. 

 

I forbindelse med August’s og min skovtur i Klosterskoven, kiggede vi lige ind til Ais og Lise i Lendum for at sige, at Lilly og jeg kunne hjælpe med høstarbejdet i weekenden, hvis der var flere druer at plukke. Men de var i gang med en operation på klinikken, så August og jeg skyndte os videre hjem til mormor. Jeg sendte derfor en e-mail ved hjemkomsten med følgende indhold:

 

“Kære Lise og Ais

 

Skulle der være behov for medhjælpere til vinhøsten vintage 2006 i Hørby og Glimsholt bakker, tilbydes assistance i weekenden 14. og 15. oktober 2006. Vi er ganske vist ikke i den avledygtige alder og heller ikke medlem af vinplukkernes fagforening. Vi må efter aftale med min gode ven politimester Søren Kamp Knudsen, Sønderborg, ikke arbejde sort og må derfor holde os til de lokale skattetekniske etiske regler, der gælder i Lendum og omegn. Det har den fordel for fru Lise, at der ikke skal arbejdes med skattefradrag, atp, arbejdsmarkedsbidrag m.v. Vi satser på naturalieøkonomien, hvilket betyder en månedlig tildeling af høstudbyttet. Men efter 42 års ægteskab har vi fået det problem, at mange års skævdeling nu kommer fysisk til syne.Jeg har nemlig altid skænket mest i eget glas, når der har været gode sager på bordet, og da jeg samtidigt har spist mest og rørt mig mindst, er der opstået en æble/pæreformet bug, der vanskeliggør plukning af lavthængende klaser. Lilly derimod er nærmest idealet på en dame indtrådt i pensionistalderen. Hendes Master Body Indeks er perfekt (jeg er for kort i forhold til vægten). Hun har forstået at finde det rigtige udbytte nellem hektoliter pr. hektar ved løbende at fjerne overflødige klaser. Kolestoroltallet er perfekt, hvilket tyder på et passende sukker/fedtindhold m.v. Dette skulle medføre en passende alkoholprocent, og hendes levertal er da også langt bedre end doktorens idealtal. Da jeg dumper på samtlige områder, er jeg indstillet på at deltage i plukningen uden andel af årets høst, men nøjes med doktorens dagligvin fra Bourgogne, Bordeaux, Barbaresco, Barolo m.v. Vi vil med denne mail være med til at leve op til regeringens mål om at aktivere det grå guld til arbejdsmarkedet. Skulle høsten være overstået, og vi derfor er for sent ude, håber vi, at måtte komme i betragtning til årgang 2007.

 

Med venlig hilsen

Lilly og Kaj”

 

Doktor Ais reagerede prompte ved at maile, at han ville forsøge at skaffe godt vejr søndag eftermiddag. Skulle dette lykkes, ville vi blive tilkaldt med 1 times varsel. Og pænt nok. Efter regn hele formiddagen klarede det op, og kl. 13 var Ais i telefonen. Vi skulle møde kl. 14 i Glimsholt bakker, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Resten af historien skulle fremgå af billederne.