Besøg af Lars Kolind

2019-01-17T11:55:37+00:0029. november 2006|Ledelse og kommunikation|

Jeg har kendt Lars siden 1988, hvor jeg var engageret af finansminister Palle Mikkelsen til bl.a. at arrangere seminarer m.v. med deltagelse af embedsmænd, politikere og folk fra det egentlige liv. Og her brugte jeg ofte Lars, der var hel ny succesdirektør for Oticon. Han kunne ryste forsamlingen med mærkelige holdninger om spaghetti organisering, partnerskab, selvledelse, ingen fast arbejdsplads men daglig rokering hvor der var en ledig plads (også for direktøren), ingen papirer men udelukkende it, helt ny mission for Oticon , hvor han så brugte ordet mening. Altså hvad er meningen med det hele? Værdiledelse osv. osv. Der var ganske enkelt tale om evolution. Han forstod nemlig på en enkel og forståelig måde at kommunikere budskaberne. Og det samme oplevede vi ved hans besøg i Frederikshavn.

 

Jeg havde engageret ham til at optræde for mine 2 netværk i Ny Frederikshavn samt de nye deltagere i Brønderslev Dronninglund og Ny Hjørring kommune, der starter i februar måned næste år. Der var mødt 80 herunder gode venner jeg havde inviteret såsom naboer, sognepræst m.fl. Det var da rørende, at min gode ven Preben Mikkelsen var mødt fra København sammen med Frank Lantz, tidl. Kroghs Fiskerestaurant.

 

Lars Kolind mødte kl. 12.30 på Orionvej, hvor Lilly havde forberedt Sørens fiskeret, hvortil vi nød Chablis 1er Cru Montmaine fra Domaine Jean Collet årgang 2002. Vejret var fint med sol og udsigten perfekt fra udestuen med udsigt til Skagen, Læsø og Sæby, så alt var forberedt til Siloen, hvor udsigten kunne gentages blot fra en anden vinkel. Lars holdt et inspirerende oplæg som jeg efterfølgende har fået mange positive respons på.

 

Efter hans oplæg var der spørgsmål inden deltagerne fra Himmel og Hav afsluttede. Jørn Ploug læste som en anden kunstner digtet om Kolind Kuren, og Karsten Simensen var modig nok til at være forsanger (John var syg) for sangen om kuren. Endelig fik sekretær Lone Bach fra AAU en bog overrakt af Lars for hendes indsats for at holde undertegnede i vigør som censor på det gode universitet. Der blev herefter serveret vin og snitter inden en helt ny forsamling fra Erhvervsrådet i Frederikshavn overtog lokalet. 80 deltagere hørte derefter Lars Kolind med et nyt foredrag tilpasset den nye forsamling. Meget flot klaret til stor glæde for forsamlingen.

 

Det var derfor velfortjent, at vi kunne afslutte med en beskeden middag for Lars i Franks restaurant sammen med erhvervschef Jørgen Ove Jensen og smukke fru Anne, inden Lars startede LUPO’en og kørte hjem til Løndal.

 

 

Lars Kolind signerer et eksemplar af Kolind Kuren til Lone Bach fra Aalborg Universitet.