Besøg hos familien Duroché i Gevrey Chambertin

2019-01-16T14:26:13+00:0020. november 2006|Kaj og vin|

Vi ankom til Gevrey Chambertin ved 16 tiden. Gilles var lidt slået ud idet han havde været ved tandlægen med guldplombe problemer, men et glas Gevrey Chambertin Champeaux 2002 tog hurtigt smerterne. Efter et pragtfuld måltid med husets vine sov vi som stene i naboejendommen, som de overtog for et par år siden og efterhånden har sat i stand. Jeg kalder det maison Marietta. Tirsdag blev indkøbsdag i Beaune og Dijon med middag om aftenen på en dejlig restaurant i Flagey Echezeaux.

 

 

Kajs seng hos Maison Marietta.

 

Onsdag morgen blev vi kørt til Marsannay uden for Dijon og havde en dejlig gåtur igennem vinmarkerne hjem til Mariettas superfrokost, hvor der altid drikkes vin som næring til eftermiddagens arbejde, der for vores vedkommende bestod i at sove middagssøvn og vandre en lang tur i vinmarkerne, så vi var klar til smagning af årgang 2006, der var i gang med 2. gæringen, så det blev spyttet ud. En fin årgang familien fik høstet på 5 dage i strålende solskin. Vi fortsatte med årgang 2005, der skal på flasker om en uge. Det smagte straks bedre, men for ungt efter vores smag. Skal efter sigende blive en af de bedste årgange nogensinde i Bourgogne, så jeg benyttede lejligheden til at købe 50 kasser. Det var også ved at være i sidste øjeblik idet Gilles og Pierre har solgt næsten hele årgangen, så det er ikke så mærkeligt, at familien var i strålende humør. Afslutningsmiddagen blev en lækkerbisken fra Marietta skyllet ned af Chambertin Clos de Beze 2002 samt en gammel magnumflaske uden etiket men med kridtskrift ingen kunne tyde, så det blev sandelig en blindsmagning af format. Kæmpediskussion ved bordet uden konklusion. Mit gæt var en Charmes Chambertin 1991. Der blev nogenlunde enighed om, at det var en Charmes, men årgangen?

 

 

Gilles skænker gammel vin.

 

Torsdag morgen startede vi kl. 08.15 fra Gevrey Chambertin. Gilles kørte foran det første stykke for at vise en ny vej ud til motorvejen, hvorefter Lilly satte Opel’en i 6. gear og holdt de 130 km konstant indtil Metz, hvor TomTom Birgitte ville have os over Luxembourg. Vi plejer at køre til Kaiserslautern og videre til Frankfurt, men denne gang kørte vi til Trier og videre til Dortmund og Bremen. Undgik stau men regnvejr hele vejen i Tyskland. Var i Frederikshavn kl. 23.30 efter 1.480 km. Var mærkeligt nok ikke trætte og var meget glade for en meget vellykket tur. Den gode familie i Bourgogne er simpelthen så søde mod os. De ved ikke alt det gode de vil gøre for os.