Paris og Chablis

2019-01-16T14:26:14+00:0017. november 2006|Kaj og vin|

Efter frokosten med Himmel og Hav startede Lilly og jeg i Opel Zafira diesel til Paris. Vi havde bestilt hotelværelse i Ladbergen i nærheden af Münster. Lilly havde smurt en madpakke, så vi ikke skulle bruge tid på spiseri før vi nåede frem til hotellet ca. kl. 21 efter ca. 750 km. kørsel uden stau gennem Hamburg men dog med kæmpetrafik over Bremen.

 

Næste morgen ned til Aachen via Liege til Paris, hvor vi ankom kl. 16.00 til vores lille Hôtel Donjon i Vincennes, hvor vi boede for 25. gang, så det gode værtspar kender os efterhånden. Vi skal ovenikøbet altid hilse Annette i København, der må have gjort særligt indtryk på dem. Efter et lille hvil med metro nr. 1 ind til centrum, hvor vi spiste på en rigtig bistro tæt ved Galleries Lafayettes, der var strålende oplyst med julebelysning. Søndagen startede med en stor oplevelse på Musée D’Orsay. Den gamle banegård, der er omdannet til et supermuseum med kunst for milliarder.

 

 

Galeries Lafayette med smuk juleudsmykning.

 

I det flotte vejr spadserede vi derefter til Restaurant La Coupole på Boulevard Montparnasse, hvor vi altid nyder et måltid. Ovenpå en omgang Choucroute spadserede vi gennem latinerkvarteret til Hôtel de Ville og videre op ad Champs-Elysées til Triumfbuen, hvor vi fik en hårdt tiltrængt kop kaffe. Middagen indtog vi hjemme i Vincennes på en italiensk restaurant. Spaghetti med en flaske Chianti Classico. Så var vi godt trætte og sov som stene til mandag morgen, hvor vi efter en varm afsked med hotelparret kørte den sædvanlige tur til Chablis, hvor vi spiste frokost på torvet. Nåede også at købe 24 fl. vin hos Collet, bl.a. 12 fl. premier cru årgang 2002, der er en ren lækkerbisken.

 

 

Choucroute på La Coupole.