Familietræf på Tronderup

2006-12-25T00:00:00+00:0025. december 2006|Kaj og familien|

I gamle dage var der tradition for, at hele familien på Lillys side, mødtes i Strandby 1. juledag hos Petrea og Thomas, hvor der blev serveret kogte rødspætter. Da olderforældrene døde (90 og næsten 102 år) fortsatte Mie og Ole tradionen på Tronderup, og i dag er det Lisbeth og Jørgen, der inviterer børn, svigerbørn, børnebørn m.v. I år var vi 35 til festen, hvor Lisbeth er en knag til at servere mørt dyrekød, leveret af Thomas og Ole. Jeg er mærkeligt nok udnævnt til at levere julevinen fra Sigurd Müller, Lilly skræller og leverer kartofler, Birgit og Lilly koger ris à la mande. Det havde vi forøvrigt fornøjelse af i mange dage efter julen, idet Lillys kogte over. Else kommer med mandelgaver direkte fra Kastrup. Efer den store middag danser alle om juletræet. Der afsluttes med, at der dannes kæde, hvor farten gradvis øges til stor morskab for børnene. Desværre var der mavepine baciller i familien med det resultat, at alle 35 deltagere tilbragte 2. juledag med Roskildesyge. Men det var da en effektiv måde at få luksusbugen reduceret!