August på vinterferie i uge 7

2007-02-10T00:00:00+00:0010. februar 2007|Kaj og familien|

De københavnske skoler holder vinterferie i uge 7 i  modsætning til Nordjylland, der nyder vinteren i uge 8. Men allerede en uge før fik han skoldkopper, så Lilly måtte med fly til København mandag den 5. februar og passe ham. Det passede så udmærket, at hele familien fra Østerbro kørte herop fredag den 9. februar sammen med mormor. De kørte så hjem igen om søndagen, efter en weekend, hvor Per havde fast arbejde med at installere ny computer til undertegnede, der nu er forsynet med det nyeste nye. Begge svigersønner kigger nu noget misundeligt på svigerfar, der har en 24″ skærm, bærbar PC, fremviser, ny hypermoderne telefon (htc) m.v. Nu mangler blot, at udstyret skal betjenes, men det kommer langsomt men sikkert.

 

August startede ferien med at gå til håndbold om lørdagen, hvor FOX udraderede Nykøbing Falster, der forøvrigt i næste kamp slog Skive, så FOX nu igen er 4 points foran Skive. Der mangler 5 kampe, så gummiben og gummiarme kan nu ikke tolereres. Ved lørdagens arrangement var der den årlige body bike konkurrence, hvor der var 28 cyklister, der i alt med ekstra sponsorpenge fra Spar Nord indcyklede ca. kr. 250.000 brutto. Det er Ole Frølich Christensen og folk fra Body Bike, der står for det praktiske. Flot arbejde.

 

 

I uge 7 fik August flere fine oplevelser på trods af, at morfar fartede rundt til  alle mulige begivenheder. Tirsdag den 13. februar var han med i Siloen om aftenen til vinsmagning. Jeg havde lovet Claus fra Fiskernes Fiskeindustri, at holde en vinsmagning for Round Table, Skagen, med efterfølgende middag. Vi smagte først blindt 3 hvide og derefter 3 røde. Talte om vinene og gættede, hvad det var. Fik derefter de samme vine til maden, så vi kunne smage, om der var forskel. Dan Kobberup havde stået for alt det praktiske, og alt fungerede perfekt. Desværre rejser de to kokke fra restauranten til den 1. marts. Ærgerligt, at de ikke får det første forår og sommer med til at oparbejde et gastronomisk tempel.

 

 

Om onsdagen var jeg censor på AAU. August og Lilly tog med Lars til Aalborg, hvor vi om eftermiddagen besøgte hæren og flyvevåbnets museum. Ved forrige besøg nåede August nemlig ikke at flyve i en bestemt lille maskine. Det lykkedes den her gang med stor succes. Om torsdagen holdt han hjemme hos Lilly et lille fastelavnsgilde med Mia og Jonas, der bankede katten af tønden. Fredag var vi alle inviteret til Jørgens fødselsdag på Tronderup. Han fylder 70 år den 22. februar, så det var ikke en fødselsdagsfest men en familiefest, hvor Lisbeth igen sprang rammerne og serverede duer. August havde en stor aften, idet Ole og Thomas har brilleret ved at komme med 6 piger og 0 drenge.

 

 

Vi benyttede lørdagen til at køre til Skagen og spise fiskesuppe hos Kresten på Brøndums Hotel med efterfølgende besøg på Skagen Bryghus, hvor August fik købt Skagens øl til far Per, der ikke går af vejen for en enkelt bajer. Bryghuset bliver garanteret en kæmpesucces, og til sommer vil turisterne vælte ind og tømme fadene. Om søndagen var August så heldig, at Else tog ham med til København i hendes nye Peugot 206 diesel, efter at hun havde besigtiget træfældninger ved sommerhuset i Bratten. De var hjemme i Charlottehaven allerede kl. 14.30, så der var lige tid til en fastelavnsbolle. August trængte også til nye indtryk. Lilly havde passet ham i 14 dage, og hun var lige ved at kunne fortsætte i jobbet som barnepige, idet Marie om søndagen også fik skoldkopper, men det har Annette og Per selv klaret.