Al Gore i Arena Nord, Frederikshavn

2019-01-17T11:55:36+00:006. marts 2007|Ledelse og kommunikation|

Frederikshavn Event m.fl. havde lagt op til et business leader seminar i Arena Nord med Mikhail Gorbatjov og Al Gore. Desværre var Gorbatjov faldet og havde meldt afbud.

 

Der mødte 1.422 tilhørere, hvoraf ca. 800 startede med buffet i Badmintonhallen, hvor maden var leveret fra Møllehuset. Efter borgmester Erik Sørensens velkomst til Frederikshavn, der skal være forsynet med alternativ energi i år 2015, trådte Al Gore til med sit diasshow om den globale opvarmning m.v. Man kunne sandelig ikke mærke, at han har optrådt over 1.000 gange med forestillingen. Havde this morning optrådt i Luxembourg, 2 dage før for 9.000 tilhørere i Alabama osv.osv.

 

Han viste mange eksempler fra hele jorden på klimaændringer, hvor bl.a. isen på Antarktis og Grønland smelter, floder udtørrer, ørken breder sig, ingen sne på toppen af Kilimanjaro, hvilket dog ikke gælder i år, idet Marianne jo var på toppen for 1 måned siden, og da var der masser af sne. Han talte meget om holdningen i USA, hvor oliefirmaer m.v. har bearbejdet befolkningen meget med at fortælle i reklamer og artikler, at der ikke er fare med CO-2 udslip, idet klimaændringerne kun er udtryk for ændringer, der altid har fundet sted.

 

Problemet er imidlertid, at de sidste 30 år har opvarmningen og forureningen steget progressivt, så nedbrydningen nu sker så hurtigt som aldrig før. Amerikanerne er nu ved at  indse, at der skal justeres til alternative løsninger. Da guvernør Schwarzenegger i Californien havde hørt Al Gores foredrag og set hans film, skiftede han Hummeren ud. For ikke bilkyndige kan oplyses, at Hummeren er en bil!

 

Efter 1 1/2 times foredrag stillede Samuel Rachlin spørgsmål, hvor det kom frem, at Al Gore måske kan overtales til at stille op til valget om 1 1/2 år. Det var også ret hyggeligt, at Al Gore har en datter, Sara, der går i klasse sammen med Rachlins datter, Sara, så de havde ofte mødt hinanden hjemme i Washington. Nu skete det så i Frederikshavn, hvor vi ser frem til næste store arrangement med en stor mand, men navnet er indtil videre en hemmelighed!