Anni Walther 50 års jubilæum i Aalborg kommune

2019-01-17T11:55:35+00:0030. marts 2007|Ledelse og kommunikation|

Min gode veninde Anni G. Walther,  Servicechef i Aalborg kommune, har 50 års jubilæum i kommunen den 1. april. Kommunen havde indkaldt til reception i det gamle rådhus, og det blev et tilløbsstykke af format. Der var voldsom trængsel og larm, idet halvdelen af byen tilsyneladende ønskede at vise flaget.

 

Jeg har sjældent set så stort et gavebord (forkert – et gaverum). Der forestår et større arbejde med at sortere de mange flasker og finde ud af, hvad der kan gemmes og hvilke flasker, der skal drikkes først. I forbindelses med jubilæet blev jeg bedt om at medvirke til et jubilæumsskrift med 1 A4 side. Læs indlægget nedenfor.

 

“Til Anni  
 
Jeg har fornøjelsen af at være censor på AAU og havde sidste år en ung flot pige på 26 år oppe til cand. merc. eksamen i Strategi og Ledelse. Hun indledte med at fortælle, at man som ung skal prøve at have så mange forhold som muligt for at sikre, at man ikke går glip af noget på kærlighedens område. Dernæst gælder det om, at man i arbejdslivet ofte skifter job, så man dels udvikler multifunktionelle evner og dels følger med i lønudviklingen, idet jobskifte oftest medfører lønforhøjelser!
 
Nu skal jeg ikke rode mig ind i dit kønsliv, men forholde mig til arbejdslivet, for man kan jo ikke påstå, at du har levet op til den unge dames livsfilosofi, idet du har præsteret at have den samme arbejdsgiver i 50 år. Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Der er nok mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Aalborg Kommune har vist sig at være den perfekte partner for dig. Der har på den ene side været en stabilitet, der har givet dig løn hver måned på trods af skiftende konjunkturer. Der er på den anden side sket så vældig en udvikling af det kommunale liv, at der hele tiden har været mulighed for nye udfordringer, der har stillet store krav til din fleksibilitet og omstillingsparathed, som det hedder for tiden.
 
Man sagde i gamle dage, at borgmesteren forgår, men kommunaldirektøren består. Det er i dag en sandhed med modifikationer. For dit vedkommende kan man sige, at borgmestre og kommunaldirektører forgår, men Anni G. Walther består. Jeg har ikke tal på, hvor mange du har overlevet, men det er i sig selv en kraftpræstation at samarbejde med skiftende borgmestre og kommunaldirektører, der ofte er ret forskellige som personer. Borgmestre er ofte nogle vildbasser, der er udadvendte og kræver action, medens kommunaldirektøren så må holde på hat og briller for at holde borgmesteren på tronen. Men lige nøjagtig i dette spændingsfelt har du befundet dig som en ål i vandet. Du har elsket dit udadvendte arbejde med at servicere borgerne, politikerne, de andre forvaltninger m.v. for ikke at tale om dit engagement med venskabsbyerne, som Aalborg har arbejdet så dygtigt med, ikke mindst takket være dig.
 
Når engang du sidder i Blokhus og tænker tilbage på dit hektiske liv, vil jeg tro, at Cutty Sark dagene med besøg af de mange sejlskibe vil stå som det absolutte højdepunkt. Jobbet som leder af disse arrangementer klarede du helt til ug (efter Henning G´s skala). Det var virkelig en planlægningsopgave af format, og selve afviklingen krævede arbejde i døgndrift. Det blev klaret i et flot samarbejde med de andre i forvaltningen samt utallige andre aktører. Arbejdet med at ”brande” Aalborg har altid ligget dig på sinde, også lang tid før ordet blev opfundet, men jeg synes at det slogan, der køres med for øjeblikket, nemlig ”Vild med Verden” er fantastisk beskrivende for Aalborg og ikke mindst for dig. Din åbenhed over for det fremmede og ukendte, og lysten til at udforske nye områder er helt unik. Og det er jo ikke så dårlig en egenskab at have i disse globaliserede tider.
 
Men samtidig med, at du er vild med verden, er du også jordnær nok til at vide, at der skal være orden i den daglige drift, vel vidende at een dårlig oplevelse kræver tolv gode for at ophæves. Det betyder, at du er meget nidkær med, at detaljerne skal være i orden, når der er kommunale arrangementer. Om det så er Dronningebesøg eller fest for borgmesteren, er der styr på tingene. Hvert minut er planlagt og bliver overvåget med et falkeblik. Du kontrollerer, at der skænkes den rigtige vin i det rette øjeblik, at talerne kommer i den rigtige rækkefølge, at bordplanen er korrekt, og at borgmesteren husker at takke alle. Men det er ikke kun ved festlige lejligheder, at du er i topform. I det daglige liv er der fart over feltet. Du er med i mange netværk, hvor du altid bidrager aktivt samtidig med, at du altid lægger vægt på at betjene borgerne så godt som muligt. Så derfor kan dit eget slogan være: ”Er der noget som halter, så ring til Walther”.
 
Fra Kaj
– en stor fan af Anni”