Besøg af Jette og Preben Mikkelsen

2007-03-15T00:00:00+00:0015. marts 2007|Kaj og familien|

Vi har den glæde, at Jette og Preben (tidl. salgsdirektør for Sigurd Müller Vinhandel) besøger os ca. 2 gange pr. år. Dels er det en glæde at snakke med de flinke mennesker, og dels er det en god lejlighed til at få ryddet lidt op i de gamle flasker, der er ved at gå over. Det oplevede vi også ved deres ankomst onsdag aften, hvor vi bl.a. drak en Chassagne Montrachet fra 1997, som i alle tilfælde ikke skulle gemmes yderligere. Preben er imidlertid dygtig til at tale druen og friskheden frem i  vinen.

 

Torsdag gik turen til Skagen, hvor Claus fra Fiskernes Fiskeindustri (FF) var klar med kaffe og brød kl. 10.00. Vi fik en meget interessant rundvisning, der var en stor oplevelse og ikke mindst for undertegnede, der var så forkølet og snottet, at jeg overhovedet ikke kunne lugte skidtfisken. FF er en imponerende bedrift med eksport til flere end 100 lande og en omsætning på ca. 1 milliard. Når engang deres fiskeolie bliver godkendt til menneskeføde, skal der rødvin på bordet. Inden frokosten på Brøndum nåede vi lige at se Sparekassen Vendsyssels nye lokaler. Man købte glaspusterens hus – det gamle posthus – der er blevet renoveret og fornyet. Den gode direktør Mads Dyhr er også glad og stolt over det flotte resultat. Frokosten på Brøndum var som sædvanlig en fin oplevelse, der blev forstærket ved, at Preben bl.a. bidrog med Sydafrikansk hvidvin og en flaske Moulin a Vent årgang 2003. Til at fuldende Skagen turen drak vi kaffe på Strandhotellet, der serverer Danmarks bedste medaljer!

 

Efter en dejlig gåtur på stranden til Sæby blev deres besøg afsluttet med en perfekt middag hos Franks på Siloen i Frederikshavn, hvor den dygtige Dan Kobberup fik brug for alle sine vinevner, og det siger ikke så lidt. Dejligt måltid, flotte vine og med udsigt over hele byen og Nordjylland.