Mariannes 40 års fødselsdag i Stavanger

2007-03-09T00:00:00+00:009. marts 2007|Kaj og familien|

Lilly og jeg sejlede torsdag formiddag med 2 timers ventetid fra Hirtshals med Prinsesse Ragnhild direkte til Stavanger, hvor vi ankom kl. 22.30. Da var Annette landet på Sola, så vi kunne kl. 24.00 skåle med fødselaren.

 

 

Fredag formiddag var vi på den sædvanlige tur til porcelænsfabrikken Figgjo, hvor pigerne altid finder spændende ting til nedsatte priser. Frokosten blev indtaget i Sandnes hos den tidligere Bocuse vinder i 2003 Charles Tjessem. Det regnes for kokkenes verdensmesterskab, som jeg vil vende tilbage til ved en senere lejllighed. Madstedet hedder Charles & De. Dejlig mad til rimelige priser. Til aften havde Marianne og Anders inviteret Anders’ bror Sveinung og fru Ellen til skaldyr. De håndpillede rejer findes ikke bedre, og efterhånden har vi fået lært kunsten, hvilket dog ikke gælder for krabberne, men dem ordner Anders.

 

 

Lørdag formiddag havde Lilly og jeg travlt med at pudse messing og norsk sølv. Det blev som nyt og meget flot. Marianne havde inviteret 40 damer fra hendes netværk til middag i Vannari under Bevaremegvel med efterfølgende natmad i hjemmet. Nu var Anders og jeg jo ikke inviteret med til dameselskabet, så referatet er fra sekundær kilde, men festen var yderst vellykket med strålende taler og underholdning bl.a. af champagneklubben. Det var en stor aften for Marianne, der også helt imponerende har fået en kreds af veninder, hvor den ene er mere sød end den anden. Hendes 3 veninder fra Kilimanjaro turen var naturligvis også med, og de strålede af sundhed og velvære oven på den barske tur til 5.895 meters højde.

 

Anders havde inviteret 10 ægtemænd til tapas på Restaurant Tango. Vi skulle efterfølgende tage imod damerne, når de ankom fra Bevaremegvel. Lilly havde medbragt  120 danske pølser, som restauratør Arne kogte, medens vi mænd opførte Ulrik Neumann og Svend Asmussens Pølsesnak. En pølse – skal serveres med føl’se osv., men vi fik aldrig vers 3 og 5 til at passe, på trods af at koncertmester Sveinung fra Stavanger Symfoniorkester havde terpet takten med os, men pølserne vakte vild jubel. Der blev snakket hele natten, så klokken blev 04.30, inden vi kunne komme i seng efter en forrygende fødselsdagsfest.