Professor Erik Johnsen i ledelsesnetværket Mellem Strand og Bakker

2019-01-17T11:55:35+00:0029. marts 2007|Ledelse og kommunikation|

Dagens netværksmøde blev afholdt på Dronninglund Slot med deltagere fra Dronninglund og Brønderslev, og næsten alle var mødt op for at høre bysbarnet fra Brønderslev fortælle om ledelse.

 

Erik Johnsen fremførte sin definition på ledelse, der består i et samspil mellem mennesker, der ønsker at nå fælles mål ved hjælp af fælles midler. Hvordan udøver man så ledelse? I gamle dage betragtedes medarbejderne (de andre) som redskaber for hvem, chefen planlagde, organisereede, dirigerede og kontrollerede. Dette gælder stadigvæk i stor udstrækning i USA, Tyskland m.v.

 

I Skandinavien er vi i gang med at udvikle en Skandinavisk model, hvor “andre” er kolleger   for hvem chefen fungerer som coach i en dialog om, hvor man vil hen sammen, og hvordan man kommer derhen mundende ud i en gensidig forpligtende aftale.

 

Netværksdeltagerne var meget engagerede i spørgsmål vedrørende den praktiske udøvelse af den demokratiske rolle. Professoren var i fin form og svarede nærmest som en automat, hvor spørgsmålene blev besvaret med henvisning til hans utrolige samling af input og viden om ledelse. En flot dag, der igen blev afsluttet med en flot buffet i slottets restaurant.