Aalborg Symfoniorkester – Cho-Liang Lin – violin

2007-04-19T00:00:00+00:0019. april 2007|Kaj og familien|

Musikchef Palle Kjeldgaard flytter desværre til Århus. Men han introducerede for sidste gang aftenens koncert med Aalborg Symfoniorkester, hvor Lan Shui dirigerede. Han forekom forøvrigt ualmindeligt veloplagt, hvilket også var nødvendigt, idet det blev en krævende aften med en kort åbning af Carl Nielsens forspil til 2. akt af Saul og David, inden aftenens højdepunkt Johs. Brahms Violinkoncert med Cho-Liang Lin som solist.

 

Han er født i Taiwan, men har i dag USA som hjemland, hvor han forøvrigt i 2000 blev udnævnt til årets klasiske instrumentalist. Og vi fik sandelig syn for sagen, idet han helt suverænt spillede den svære violinkoncert.

 

Efter pausen spillede orkestret Bela Barftoks Koncert for orkester. En spøjs koncert, hvor de forskellige instrumentgrupper optræder efter tur i brillante passager. Atter en fin aften med symfoniorkestret, hvor vores kønne og skønne 1. violinist havde taget sommeroverdelen på.