Årets udflugt med DSV 8 til Hirsholmene

2019-01-17T11:55:35+00:0011. maj 2007|Ledelse og kommunikation|

Efter en formiddag i Siloen med netværket Højt til Loftet kørte Lilly mig til Sæby, hvor bussen kom fra Aalborg med 35 forventningsfulde deltagere fra Dansk Selskab for Virksomhedsledelse klub nr. 8.

 

Vi steg omborg på W. Klitgaard og det gode skib Sjælland og stævnede mod Hirsholmene, hvor vi blev modtaget af den tilsynsførende, der viste rundt og fortalte om livet på øerne i gamle dage såvel som nu, hvor der bor 4 personer fast på øen og ikke som i en periode, hvor der var 200 svenske stenhuggere og derfør en del af Napoleons hær på ca. 800 mand med heste og svin m.v.

 

Under sidste krig var der ca. 40 tyskere, der bemandede kanonstillingerne, udsigtsposter m.v. I dag er fyrtårnet automatiseret, og der er ikke folk fra søværnet til at holde udsigt med russere m.v. Efter besøg i kirken gik turen til Strandby til restaurant Snerlen, hvor den gode vært Tommy serverede kammuslinger, ovnbagt kulmule og jomfruhummer, farseret majspoussiner og til dessert karamelliseret fløjsgrød med rabarber. Dertil drak vi Chablis 1. cru Vaucopins 2003, Dog Point Vineyard Sauvignon blanc 2004 fra New Zealand, 2003 Chevalier De Lacombes, Margaux (2.vin) og endelig en 2003 Tokaj Classic Late Harvest fra Ungarn. En af gode sager, der blev nydt i en oplagt kreds af spændende mennesker. Vi blev læsset af bussen ved Brønderslevvej og kæmpede os hjem igennem blæsten. Det var hårdt tiltrængt med motion og frisk luft.