Besøg af Erik Bjerregaard, Hotel Arctic, Ilulissat, Grønland

2007-05-06T00:00:00+00:006. maj 2007|Kaj og familien|

Vi fik en dejlig opringning lige før frokost af hoteldirektør Erik Bjerregaard, Hotel Arctic, Ilulissat, Grønland. Vi var der i påsken  for 2 år siden på en pragtfuld tur. Da fortalte Erik, at han havde familie i Frederikshavn (Jens Jørgensen, Home) som han ofte havde besøgt om sommeren. Erik er født i Brønderslev og har stadigvæk en del familie her på egnen. Vi bad ham naturligvis om at besøge os, når han kom på egnen. Og det var han så nu.

 

Vi inviterede på aftensmad, og Lilly serverede frikadeller (2/3 lam og 1/3 svinefars), spidskål og kartofler. En sand delikatesse, der skulle have været skyllet ned med en Côtes du Rhone Village, men det viste sig, at Erik var fan af italienske vine, så det blev i stedet for en Rosso fra Paolo Scavino – Barolo producent. Den blev forøvrigt efterfulgt af en Toscana vin Torrione Petrolo til osten. Begge vine smagte perfekt.

 

Erik fortalte, at han den 1. juni skal udnævnes til italiensk konsul i Grønland, så det forpligter naturligvis til italienske vine. Vi fik en lang snak om livet i Ilulissat, hvor fru Susanne har fået stor succes med sin butik med grønlandske varer. Hotellet er igang med nye udvidelser af værelseskapaciteten. Antallet af turister m.v. stiger, så optimismen er stor. Vi drøftede også program for evt. tur med mine netværk. Dejligt at se Erik igen.