Fantastiske vine til Kajs fødselsdag

2019-01-16T14:26:13+00:009. maj 2007|Kaj og vin|

Vi havde inviteret Lise og Ais (vinglad husdoktor) til min 66 års fødselsdag. Lilly serverede Sørens fiskeret, men inden vi kom såvidt, fik vi som velkomst en Pinot Gris 1990 Reserve Personelle fra Trimbach. En hel fantastisk vin, der på trods af alderen havde friskhed og frugt for alle pengene og samtidigt havde alderdommens mildhed og rundhed. En flot start.

 

Til fiskeretten drak vi en Chablis 1. cru 2002, der var passende til fisken. Manglede måske lidt friskhed og skarphed af flint, der ellers er karakterisktisk for Chablis. Til osten fik vi først en Latricieres Chambertin fra Duroché årgang 1989, der var helt på toppen med den rigtige kostald og flotte teglrøde farve. Det var forøvrigt første årgang efter køb af marken, der havde den historie, at de mange arvinger gerne så, at Duroché skulle købe de ca. 2.500 m2, men japanske investorer tilbød 10 x den pris Duroché ville betale. Jeg kan desværre ikke huske tallene, men arvingerne enedes om at sælge til Duroché som en form for påskønnelse af det lokale venskab.

 

Vi fortsastte i samme ånd med en Charmes Chambertin 1988, der var endnu bedre. Duftede af Charmes og havde en meget flot kulør. Nok begyndende teglfarvet men stadigvæk flot rød, og det kom til udtryk i smagen, der havde alt hvad man kan forlange af en stor Bourgogne.

 

Til dessert havde Lise medbragt en rabarbertærte og Ais en flaske d`Yquem 1993. Sikken en oplevelse. Den søde Sauternes var i topform og havde alle ingredienserne i sig stadigvæk. Selve farven var på vej mod det gyldne, men stadigvæk uhyre frisk og med den elegance, der karakteriserer en stor fransk vin. Sikke en fødselsdag!