I sporet på kunsten

2007-05-12T00:00:00+00:0012. maj 2007|Kaj og familien|

Kunsthistorikerne Anne Lie Stokbro og Sine Kildeberg, Kunstbygningen i Vrå, har taget initiativ til at arrangere en række ture, hvor man kan følge diverse Vrå maleres inspirationskilder. Man kører selv gennem Vendsysselske landskaber i kunstnernes fodspor efter en rute fastlagt af pigerne.

 

Man startede med Johannes Hofmeister, derefter Svend Engelund, derefter Poul Ekelund, medens Lilly og jeg havde fornøjelsen af at deltage på en bustur i maleren Arne L. Hansens fodspor. Vi startede i Vrå med besigtigelse af Arne L. Hansens billeder i kunstbygningen, fortsatte til Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, hvor Sine fortalte om Arne L.

 

Vi kørte derefter til Bindslev og Hulsig kirker inden 1 1/2 times frokostpause, som vi benyttede til frokost på Skagen Fiskerestaurants plads på lystbådehavnen. Gik derefter tur på Grenen, inden Skagen kirke blev besøgt. Afsluttede i Kandestederne, hvor vi så Arne L.’s gårdmotiver. Var tilbage i Vrå kl. 17.30. Godt trætte af de mange indtryk men fyldt med mange indtryk, der satte kunstneren i et andet perspektiv end vi har haft hidtil. En flot dag, som pigerne Anne Lise og Sine fortjener al mulig ros for.