Koncert med Aalborg Symfoniorkester

2007-05-02T00:00:00+00:002. maj 2007|Kaj og familien|

I anledning af sæsonens afslutningskoncert var orkestret forøget med musikere fra Randers Kammerorkester, så der var ca. 100 mand til aftenens koncert dirigeret af orkestrets chefdirigent Matthias Aeschbacher. Det kunne virkelig høres i aftenens første nummer af Respighi: Roms fontæner, der blev spillet med en kraft og følelse, der virkeligt gik igennem til salen.

 

Aftenens solist var Martin Grubinger, ung mand fra Østrig, der spillede på marimba, så det nærmest blev et dansenummer. Forstod i sjælden grad at forene humør med alvor. En meget flot præstation. Det må have været en stor opgave for orkesteret at gøre sig klar til denne koncert skrevet af Anders Koppel. Efter pausen hørte vi Richard Strauss – en alpesymfoni op. 64, som jeg havde glædet  mig til med alle stemningerne fra alperne (nat, solopgang, vandfald, blomstrende enge, tåge osv.). På en eller anden måde fik jeg ikke fat i disse stemninger, hvilket nok skyldes, at jeg var blevet overvældet af de to første numre, eller også var forventningen for høj.