Naboguttetur til frokost i Sæby inviteret af Jim

2007-05-22T00:00:00+00:0022. maj 2007|Kaj og familien|

På vores vej, Orionvej, bor der mange spændende, venlige og hjælpsomme mennesker. I nr. 28 bor Bodil og Jim, der til dagligt bor i Dubai, hvor han er luftkaptajn ved Emirates Airline, og hun er sekretær i et firma, men var oprindelig stewardesse.

 

Hun er dansk og har en søster i Elling, medens han kommer fra Canada. I modsætning til andre vil de flytte hertil, når tiden kommer, hvor Dubai i dag er stedet, hvor de rige flytter hen, da der ingen skat betales.

 

Jim faldt for nr. 28, idet udsigten over byen og havet minder ham om udsigten fra flyet. De er hjemme, så ofte det er muiligt, og har nu været her i 14 dage, men rejser til Dubai på fredag.

 

Vi er tre naboer, der holder øje med huset. Lars er en slags vicevært, Carsten mailer til dem om nyheder m.v. og jeg slår græsset på fællesarealet. Som påskønnelse for vores indsats inviterede Jim på herrefrokost på Jensens Fiskerestaurant i Sæby. Bord var bestilt til kl. 12.30 og ved hjælp af Carstens dynamiske kørsel, var vi præcise, men dog lige i kølvandet på 80 damer, der var på sommerudflugt med bus. De stormede det store fiskebord,der hurtigt blev rippet, men inden vi fik serveret fadøl, vand og vin blev buffeen fyldt op igen. Vi fik mere end vi kunne spise, så Carsten serverede ved hjemkomsten en flaske rødvin fra Sydafrika, efter at vi havde besigtiget Bodil og Jims nye badeværelse, køkken m.v.

 

Bodil fik lov til at deltage i rødvinssmagningen og her kom det frem, at deres roller var blevet byttet om. Da hun var stewardesse, serverede hun kaffe for Jim i cockpittet, medens det i dag er ham, der serverer kaffen på sengen. Lars, Carsten og undertegnede bøjede os forlegent, da ingen af os er nået så vidt i personlig udvikling.

 

Jim fortalte lidt om de fly, han arbejder med. Han flyver udelukkende Airbus for Emirates Airline af typerne:

 

A 330 – 200 – 250 passagerer. Vi fløj forøvrigt med denne type til Grønland for 2 år siden.

A 340 – 300 – 295 passagerer. 4 motorer

A 340 – 500 – 313 passagerer.

 

Jim er nu i træning for at være klar til at flyve Airbus A 380, der er verdens største passagerfly med plads til 555 – 840 passagerer afhængig af indretning. Den har en rækkevidde på 14.800 km. og har en max. hastighed på 945 km i timen. Det bliver spændende, om Jim nogensinde flyver hen over Orionvej i en A 380.