Ålegilde hos Poul Erland med Venner af Tordenskjold

2019-01-16T14:26:13+00:007. juni 2007|Kaj og vin|

En af de gode traditioner i Venner af Trodenskjold er det årlige ålegilde hos kunstneren Poul Erland. Fruen i huset bliver sendt i byen, og huset overtages af 19 tidligere og nuværende flådeofficerer og andet godtfolk, der er blevet optaget i forsamlingen.

 

Hver deltager medbringer en flaske brændevin (jeg har dog vin med til fru Erland), medens Ole Carlsberg er rundhåndet med øl, selv om han nu er emeritus. Bøje er hovedansvarlig for ålleverancen, der i år bestod af 104 ål, der blev stegt på specialgrill m.v. Vores gode borgmester havde sidste år glemt at melde afbud, hvilket blev straffet i år med en ekstra flaske brændevin + en solooptræden med “Sådan er Kapitalismen” stærkt understøttet af Hans Schmidt Andersen, der er gammel maoist, men det er fortrængt.

 

Borgmesterens tak for den ihærdige men uskønne indsats blev belønnet med udnævnelse til 1. opvasker, og da hans byrådskollega Jens Ole fra Nordjyske Bank afslørede det totale fravær af sangtalent, blev han udnævnt til viceopvasker. Jeg er ikke i stand til at beskrive det videre forløb, hvilket ikke skyldes uædruelighed, men alene det faktum, at jeg var pligtig til at gå tidlig hjem, da jeg allerede kl. 08.00 næste morgen skulle sidde ved eksamensbordet på AAU.