Skagen – det er sagen

2007-07-24T00:00:00+00:0024. juli 2007|Kaj og familien|

Normalt er vi lidt forsigtige med at nærme os Skagen på denne årstid, hvor det vrimler med turister, men nu har vi været der to gange i løbet af 3 dage.

 

I søndags havde vi en pragtfuld gåtur sammen med Marianne fra Grenen til Gl. Skagen. Anders kørte os derud, hvilket han meget gerne gør, blot han må være fri for selv at spadsere den lange tur. Vi mødte forøvrigt Michel Michaud, der var ude at røre den 12 årige gamle mellempuddel. Ved hjemkomsten til Skiveren insisterede Marianne på at stå for middagen. Hun havde nemlig købt Jesper Winthers kogebog fra Skagen Fiskerestaurant, og herfra fremtryllede hun forretten Havkat med Jomfruhummer, majroe og forårsløg, eller som Jesper også kalder retten: Hummer møder Havkat, og sød musik opstår. En sand delikatesse, der blev skyllet ned med en Pouilly Fussè. Derefter blev der via grillen frembragt en passioneret havkat, der klarede en Pinot Gris.

 

Jeg havde imidlertid givet Lilly omtalte kogebog i fødselsdagsgave, men ikke fået fat i bogen, da jeg ville have Jesper til at signere den. Da jeg havde et møde i Skagen i dag, kombinerede vi med en omgang fiskesuppe på Skagen Fiskerestaurant og Jespers underskrift. Havnen var propfyldt med mennesker, men vi fik et bord sammen med et meget venligt ægtepar fra Kalundborg.

 

Efter den lækre frokost spist ude i det dejlige vejr (det eneste sted, det ikke regnede i Danmark) kørte vi ud til Gl. Skagen for at hilse på Henrik Rask Pedersen. Han var imidlertid ikke hjemme. Til gengæld var søster Eva med ægtemanden Ole + hund, så vi reddede eftermiddagskaffen 200 meter fra Vesterhavet.