Afslutningskoncert Vendsyssel Festival 2007 i Abilgård Kirke Fr.havn

2007-08-15T00:00:00+00:0015. august 2007|Kaj og familien|

Vi var sammen med Jette, Preben og Marianne til en dejlig afslutningskoncert for sæsonen 2007 i Vendsyssel Festival, Abildgård Kirke. Programmet bød på musik af Vivaldi og Mozart,

fremført af Nordjyske Strygere, der er en kombination af amatører (med Henrik Rosenberg i spidsen) og musikere fra Aalborg Symfoniorkester. Aftenens dirigent var englænderen Russel Harris. Der var to solister, nemlig 1. koncertmester fra Aalborg Symfoniorkester, Yana Deshkova, og soloobist, Geoffrey Alexander Cos, fra Gøteborg Operaens orkester, der spillede Obokoncert i C-dur, hvilket krævede en del lungekapacitet.

 

 

De professionelle musikere bar selvfølgelig koncerten, idet amatørerne klogeligt fandt en klædelig beskeden rolle. Til gengæld lyste det ud af Henriks ansigt, at det var en stor glæde for amatørerne at spille med på det plan. Jeg ville ønske, at min gode ven, koncertmester Sveinung Sand, Stavanger Symfoniorkester havde oplevet Yanas fremførelse af de 4 årstider. Uhyre sikkert og målbevidst. Jeg var især imponeret over hendes fine og spinkle tone i koncert nr. 4 Vinterens 2. sats Largo.

 

Vi har i år nået at opleve 5 koncerter, nemlig åbningskoncerten i Frederikshavn med strygerne fra Taiwan, den morsomme tangoaften i Vrå, den fantastiske operaaften i Sæby  med Tina Kiberg, sopran, Guido Paevatalu, baryton og Tove Lønskov, klaver, de tre brødre Eggner fra Østrig i Sindal Bykirke og endelig afslutningskoncerten i Frederikshavn. Alle 5 koncerter har været store oplevelser, og vi synes, det er den bedste sæson, vi kan huske.

 

Hvilken har så været bedst? Som helhed betragtet er det for mit vedkommende operaaftenen i Sæby. Den bedste individuelle præstation har været Yanas fremførelse af Vivaldis 4 årstider. Det er godt, vi har tegnet abonnement til Aalborg Symfoniorkesters koncerter, hvor vi kan få lejlighed til at opleve hende. Dog vil jeg glæde mig til, at hun får sit lange hår tilbage vel vidende, at der naturligvis skal ske forandringer engang imellem.