Familieudflugt 2007

2007-08-09T00:00:00+00:009. august 2007|Kaj og familien|

Vi har efterhånden flere års tradition for, at vi holder en familieudflugt for den nærmeste slægt. Vi har normalt besøgt en af landsdelens kommuner, hvor borgmester og kommunaldirektør har stillet op og skabt store oplevelser ved at fortælle om og vise deres kommuner frem med de forskellige  lokale aktiviteter.

 

I år havde vi imidlertid tidligere aftalt med vores gode bekendte Jytte og Søren Frederiksen i Hobro, at vi skulle besøge dem. Søren er formand for vinklubben i Hobro, og ham og Jytte har i flere år været hyperaktive med at arbejde med historien i Hobro og omegn, bl.a. med vikingecenter Fyrkat.

 

Vi startede fra Frederikshavn kl. 09.00 i 4 biler. Poul med Birgit og Gunnar. Else med Irene og lille Asger, Anders med Marianne, Marie og August, og endelig kørte Lilly og jeg sammen med Lisbeth og Jørgen. Annette stødte først til om aftenen, da hun ankom med fly fra København til Aalborg.

 

 

Turen gik først til Dansk Saltcenter i Mariager med en dejlig køretur i høstlandskaberne for ikke at tale om turen langs Mariager fjord. Den største oplevelse var naturligvis filmene og saltets historie. Elevatorturen ned i biografen er i sig selv en oplevelse og alene det, at man skal spændes fast i sikkerhedsseler skaber forventninger, der til fulde bliver opfyldt med en spændende togtur, der foregår i forrygende fart og larm. August var meget begejstret, men Marie holdt nu morfar fat i hånden for ikke at blive bange i larmen. Asger på 1 år foretrak at komme op i lyset sammen med mor Irene, hvad der var meget forståeligt.

 

 

 

Efter den barske men spændende salttur kørte vi til Hobro, hvor Jytte og Søren tog imod os på Fyrkat, hvor vi startede med at spise den medbragte frokost. Temperaturen sneg sig op på 27,5 grader, så der blev brug for vandbeholderen. Jytte og Søren fortalte med stor entusiasme om Fyrkatborgen, der udelukkende er bygget af egetræ og er 28,5 meter lang. Selve Fyrkatborgen stammer fra år 980 og bestod af 16 krumvæggede langhuse. Hvert år arrangeres Fyrkatspillene. August syntes, det var svært kedeligt, men vi ældre slugte Jytte og Sørens fortællinger med åben mund og polypper.

 

 

Det blev bedre for August og Marie ved det efterfølgende besøg i Vikingegården, hvor der blev tid til en kop eftermiddagskaffe, inden turen fortsatte til Nibe havn, hvor vi kunne nyde den flotte lystbådehavn, der nu også omfatter eget bryghus. Dagen sluttede med middag i Aalborg, inden vi godt trætte nåede hjem ved 22-tiden efter en begivenhedsrig dag.