Jette og Preben Mikkelsen på sommerferie

2007-08-16T00:00:00+00:0016. august 2007|Kaj og familien|

Vi har efterhånden fået den strålende tradition, at Jette og Preben kommer på besøg mindst to gange om året, nemlig vinter og sommer. I år ankom de søndag den 12. august sidst på eftermiddagen. Lilly havde fremtryllet Sørens Fiskeret (kogte rødspættefileer med masser af grøntsager), der altid vækker jubel.

 

Om mandagen var vi i Skallerup Klit, Feriecenter, hvor adm. direktør Niels Bro gennemgik centrets historie, der startede lige efter krigen som flygtningecenter, men som i dag er en selvejendende institution, der i 2006 af Jyllands Posten blev kåret som Danmarks bedste feriecenter. Og det er også imponerende at se mere end 200 sommerhuse tæt ved Vesterhavet, store haller med bordtennis, bovling, tennis, håndbold m.v. for ikke at tale om svømmefaciliteterne med stort badeland. Sidste skud på stammen er Romulus, hvor man for gode danske kroner kan blive et nyt og bedre menneske. Kolde og varme bade, afslapning, massage, zoneterapi m.v. og indsmøring i diverse velduftende og foryngende olier, så selv Ole Henriksen ville blive misundelig. Det var også meget interessant at se de første feriehuse med halmmadrasser i køjesengene. Et meget interessant besøg og dejligt at opleve så engageret Niels Bro er i jobbet.

 

 

Vi fortsatte den flotte dag med middag på Ruths Hotel i Skagen, hvor Jette ofrede en mursten på den 4 retters fiskemenu, hvortil Preben valgte passende vine. Michel Michaud viste sig med passende mellemrum, og vi blev i det hele taget passet og plejet af restaurationschefen. Jeg behøver forsåvidt ikke at fortælle mere, idet Nordjyske Stiften sad ved nabobordet. I artiklen søndag den 19. august har de givet oplevelsen 6 stjerner, hvilket er absolut topkarakter. De har samtidigt udråbt stedet som  Nordjyllands absolutte bedste spisested. Men også det dyreste.

 

Ovenpå mandagens flotte oplevelser fortsatte vi i samme spor på Nordsøcentret i Hirtshals, hvor adm. direktør Jens Otto Størup fortalte om centret, der har mange spændende aktiviteter. Det største trækplaser er det store ocenarium, der især blev kendt for den store klumpfisk og ildebranden. I dag er alt igang igen, og man har været så heldige at lave en byttehandel med et center i Barcelona, der har fået nogle havkatte mod til gengæld at levere 2 klumpfisk, der har fået navnene Bette Klumpen og Anton. Deraf kan udledes, at Anton er den største. Et meget interessant besøg, der afsluttedes med en frisk fikebuffet i restauranten, efter at vi havde afsluttet med at se sælerne boltre sig.

 

 

Vi fortsatte derefter til Vrå Udstillingen, der altid er en positiv oplevelse. Dog savnede vi i år Poul Ander Bech, men lad os håbe han dukker op igen om et par år. På vej til Vrå besøgte vi kort Veras Vin i Harken. De gode mennesker har solgt deres gård med svineproduktion og bygget et helt nyt vinsted i Harken i fineste itailienske stil. Som Michelin ville have skrevet: Et sted værd at køre efter.

 

 

Eftermiddagen sluttede med et besøg hos Anne Just og Claus Bonderup i Haven i Hune. Det er simpelhen utroligt, så flot haven er udbygget. Der var også stuvende fyldt med mennesker, men det lykkedes at få en god kop kaffe med hjemmebagt kringle, og der blev da også en 10 minutters samtale med Anne, inden vi kørte til Skiveren, hvor Marianne netop havde sendt Anders til Stavanger efter 5 uger i Skiveren. Hun tilberedte en dejlig fiskeret baseret på kogebogen fra Skagen Fiskerestaurant af Jens C. Winther. En dejlig aften, hvor det lykkedes at sidde på terrassen hele aftenen ved hjælp af gode tæpper.

 

  

Onsdagen startede i Skagen, hvor Jette og Preben spadserede en tur i hovedgaden, inden vi spiste frokost hos Brøndum, hvor Kresten var godt tilfreds med de mange gæster. Ved hjemkomsten til Orionvej fik vi dagens motion ved at slå græsplænen. Om aftenen var vi til afslutningskoncert i Abilgaard kirke – se omtale den 15. august.

 

Torsdag morgen kørte Jette og Preben til Strandby efter fisk hos Tell fisk, hvorefter de kørte til Kongens By i deres dejlige Volvo C 70, som jeg havde haft fornøjelsen af at køre i 3 dage, så de skændtes lidt om, hvem der nu skulle køre. Jeg var selv til møder i Aalborg hele dagen og tilbragte aftenen til en meget vellykket generalforsamling i Venner af Tordenskjold. Det foregår altid på flådestationen, hvor der serveres grilstegte pølser og steaks, der bliver skyllet ned med fadøl og rødvin, hvorefter der fortælles en passende blanding af prale- og løgnehistorier.