Lyset over Skagen

2007-08-23T00:00:00+00:0023. august 2007|Kaj og familien|

Musicalen fik en glimrende start med fin kritik og mange publikummer. Men 14 dage i Skagen, når Københavnerne et taget hjem, er lang tid, så der blev store huller på bænkene og i kassen. Så Lilly og jeg blev ved morgenkaffen enige om, at vi ville køre til Skagen samme aften for at se forestillingen.

 

Jeg bestilte 2 pladser via nettet, men kunne ikke bestemme placeringen, så vi fik pladser på række 2 til venstre. Det tydede vi, som om der var mange ledige pladser, så da vi ankom i god tid, blev vi forbavsede over fyldte parkeringspladser. Da vi kom ind i salen, var der 1.100 pladser besat ud af 1.200 mulige. Vi sad glimrende med eks-borgmester Kurt Kirkedahl og hans smukke grønlandske hustru som naboer.

 

Handlingen er især en beskrivelse af livet fra 1891 til 1905 i Skagen, og centralt står maleren P.S. Krøyer og hans ven og konkurrent Michael Ancher samt deres respektive hustruer Marie Krøyer og Anna Ancher. Sidstnævnte var kendt for et meget lykkeligt og harmonisk fællesskab, medens Krøyer blev mere og mere manisk. Dermed opstod ægteskabelige problemer, der ikke blev mindre af, at Marie forelskede sig i den svenske komponist Hugo Alfvén.

 

Skildringen af familiernes forløb sammen med en beskrivelse af livet i lokalsamfundet med fiskerne blev til en meget spændende og dygtig beskrevet musical, hvor de bærende figurer mestrede rollerne som skuespillere og som sangere. Rollen som Krøyer blev spillet fremragende af Caspar Philipson, og Jesper Lundgaard tacklede på fornem vis rollen som Ancher. Maria Lucia Heiberg Rosenberg var en hel naturtro Maria Krøyer, og Nicoline Siff Møller som Anna Ancher kunne gå direkte til et af de franske modehuse som model.

 

Det lille 8 mands kapel kæmpede en kamp i varmen. Lyssætningen var fremragende, hvor det lykkedes lysmanden at vise forskellen på lyset i Skagen og Palermo. En flot aften som interessenterne i musicalen har stor ære af. Det bliver spændende, hvad man siger i det øvrige Danmark, hvor forestillingen nu skal rundt efter afslutningen søndag aften.