Netværkene i Frederikshavn oplevede Niels Jørgen Thøgersen fortælle om EU

2019-01-17T11:55:34+00:0024. august 2007|Ledelse og kommunikation|

Efter 32 år på fremtrædende EU-poster, senest som direktør for Kommissionens Kommunikationsaktiviteter, er Niels Jørgen Thøgersen nu aktiv ægtemand med yndige Liselotte. De bor stadigvæk i Bryssel, men har sommerhus i Veddinge Bakke og time share i Skagen. Vi har kendt hinnden i mange år, så det var naturligt at invitere Niels Jørgen til at holde foredrag i netværkerne Mellem Himmel og Hav samt Højt til Loftet, der holder møderne i Kattegat Siloen i Frederikshavn.

 

Det blev en forrygende formiddag. Det lykkedes Niels Jørgen at holde os fanget i ca. 3 1/2 time med fortællinger om 32 års liv i EU. Den første time gik med en historisk gennemgang af EUs dannelse, hvor han aldeles fremragende fik skabt en forståelse for baggrunden for det hele.

 

  

 

Efter en lille frugtpause gik han igang med at besvare en række spørgsmål, lige fra bureaukratiets virke, en arbejdsuge i EU,  EU om 25 år, folkeafstemninger, konkrete resultater af EU, manglende EU debat i Danmark, medier og EU, Norge og EU, sprogene, Tyrkiet og EU, hans værste oplevelser for ikke at tale om hans bedste oplevelser.

 

Han kunne såmænd have fortsat i flere dage, og jeg kunne ønske, at mange flere kunne have lejlighed til at høre ham. Men der kommer måske en senere lejlighed. Vi sluttede med frokost hos FRANK, der blev endnu bedre af, at vejret var flot, så vi kunne se hele vores dejlige kommune fra Sæby til Skagen.

 

Vi spiste forøvrigt middag på Ruths Hotel i Skagen sammen med Liselotte og Niels Jørgen om aftenen. Madartisten Michel Michaud overgik igen sig selv.

 

  

 

 

 

PS. Niels Jørgen blev engang spurgt efter, hvad han forstod ved god kommunikation. Svaret var: “At tale med mennesker om noget, der er relevant for dem!”

 

Det kan deltagerne bekræfte, at han levede op til.