Koncert med Aalborg Symfoniorkester – Shlomo Mintz, violin

2007-09-27T00:00:00+00:0027. september 2007|Kaj og familien|

Det blev en spændende og anderledes aften med Aalborg Symfoniorkster. En gang om året har orkestret nogle dage med en instruktør, der kan finpudse stilen m.v., og i år var det Sholmo Mintz, der betragtes sm en af verdens største violinister. Vi oplevede ham forøvrigt i april 2005, hvor han var solist i Aalborg.

 

Som afslutning på instruktionen i år, fik orkestrets strygere lejlighed til at spille Edward Elgars serenade for strygeorkester med Shlomo Mintz som dirigent. Så nu havde han været både instruktør og dirigent, og for helhedens skyld greb han så violinen og spillede Max Bruchs koncert nr. 1 for violin og orkester. Her var han så både dirigent og solist. Og det blev en sand oplevelse, hvor han i finalen fik lejlighed til at demonstrere den rene “sigøjner” musik, som her er ment meget positivt fra min side. Han lider i alle tilfælde ikke af gigt i fingrene. Den præstation kaldte naturligvis på et ekstranummer, hvor han alene mand tryllebandt salen.

 

   

 

Aftenen sluttede med, at han som dirigent ledte orkestret igennem Jean Sibelius symfoni nr. 5. Heldigvis havde Rolf Ruggaard på fortrinlig vis introduceret symfoni nr. 5, der på den måde fik en anden mening, idet jeg kunne genkende mange passager, og genkendelsens glæde er som bekendt den bedste. Musik kritikere har omtalt finalen med de højtlydende trompeter som Thors hammer. Nu kunne de jo ikke vide, at Thors hammer i dag har en anden betydning, men måske af mange opleves med samme effekt.