Overlevelsesoplevelse på Egholm

2007-09-08T00:00:00+00:008. september 2007|Kaj og familien|

Inge og Pers gamle naboer i Frederikshavn var sammen med Lilly og undertegnede inviteret til Aalborg af Inge, der bor på Sorthøj. Hun har længe truet med at ville arrangere en tur til Egholm, hvor hun har en veninde Mona, der har et sommerhus med direkte udsigt til Aalborg.

 

   

 

Vi mødtes ved Egholm færgen i stiv kuling fra nordvest, men det gik så hurtigt med overfarten, at vi helt glemte bølgerne. Vi fik opbevaret madpakker og flasker i sommerhuset og skulle derefter vandre den korte øtur på ca. 5 km. med Inge som vejleder og kortholder. I øens centrum ville hun absolut til højre, hvilket resulterede i, at vi røg ud på den lange tur, der med passende sidespring blev på godt 8 km.

 

Blæsten tog til og fjernede alle skyerne, så vi fik flot solskin, men på en strækning også en forrygende sandstorm, så Hennings briller nærmest blev sandblæst. Vi nåede også at vandre på dæmningen, der er under udvidelse og nærmest livsfarlig at vandre på, så vi måtte kravle ned og begive os ind på midten igen, hvor vi forøvrigt blev overhalet af tre flotte rådyr. Efter 3 timers hård vandring nåede vi frem til sommerhuset, der er beliggende lige ved færgehavnen. Her fik vi en tiltrængt frokost, hvor vi for en gangs skyld kunne sige, at vi var sultne og tørstige.

 

   

 

Vi kørte derefter hjem til Inge, der havde arbejdet i flere dage på at fremstille en aldeles fremragende fiskesuppe, der blev skyllet ned med en fl. Loire-vin fra Tourraine. Forinden nåede vi at nedsvælge en dejlig flaske Trimbach Pinot Gris reserve 2002. Vi gik derefter over til en meget velsmagende coq au vin, der var blevet kogt på en fl. Gevrey Chambertin 2005.

 

Vi valgte dog en Chassagne-Montrachet (rød) årgang 96 til kokken. Den havde den flotte teglrøde farve og udviklede en dejlig Bourgogne bouquet. Vi afsluttede med en frossen fragilité med hasselnødder og kaffecreme, der vakte vild jubel hos alle, så der blev ikke meget levnet. Alt i alt en dejlig dag, der dog blev lidt ødelagt for Henning, der ikke kunne se TV3 landskampen mod Sverige. Vi glæder os alle til en ny Inge tur til Egholm, men næste gang starter vi venstre om!