Blyanter hos Faber Castel

2019-01-16T14:26:12+00:001. oktober 2007|Kaj og vin|

Preben har altid været vild med blyanter og har tidligere besøgt verdens største blyantsfirma Faber Castel. Han syntes også, at vi skulle have oplevelsen og havde aftalt besøg på museet, slottet og fabrikken.

 

Det blev en stor oplevelse! Alene det, at man fra 1860 kunne importere grafit fra Sibirien, der om vinteren blev transporteret med rensdyr til Moskva og videre derfra med hestevogn m.v. En ganske utrolig historie. På fabrikken i Nürnberg fabrikeres kun 180 millioner blyanter pr. år, hvorimod der på fabrikken i Brasilien produceres 1.2 milliarder. Dertil kommer fabrikker i Kina, Sydafrika m.v.

 

    

 

Efter en lækker frokost i kantinen, besigtigelse af slot og park, blev der købt blyanter ind i fabrikkens butik. Efter en lang spadseretur i den flotte by, hvor der til min overraskelse løber en flod, der giver et vældigt bymiljø, indtog vi torvet og fik serveret 4 store Landpils. Fik derefter en meget flot middag på Albrecht Dürer Stube. Pigerne fik en kæmpe flæskesteg, mens den stod på lammefilet til drengene. Hvid og rød Franken blev smagt og lettere berusede vaklede vi hjem til Hotel Dürer.