Bourgogne og frokost ved La Tâche

2019-01-16T14:26:12+00:003. oktober 2007|Kaj og vin|

Preben kunne ikke modstå fristelsen til at overnatte i Bourgogne. Her gælder en gammel tradition for os. Vi spiser nemlig så vidt muligt frokost på stengærdet ved La Tâche, hvor der er en fremragende udsigt over verdens dyreste vinmarker. Så efter 300 km kørsel mødtes vi kl. 13 på marken, hvor der forøvrigt var et fransk ægtepar, der havde indtaget vores pladser, men der er jo altid plads til een til, og de morede sig naturligvis over de skøre danskere. Men vi nød patéer, skinke, ost m.v. til en flaske Santenay fra Gigardin og en aldeles fremragende Gevrey Chambertin fra Armand Rosseau.

 

   

 

Efter frokosten blev vi indkvarteret på Hôtel Gentilhommiére i Nuits Sct. Georges, hvor Jette forøvrigt holdt en meget flot 60 års fødselsdag. Denne gang fik vi hummersalat og pattegris ledsaget af Meursault Charmes fra Michelot Mére og en 2001 Gevrey Chambertin Lavaut St. Jacques fra Armand Rosseau, der var vildt god til osten. Af hensyn til Jette og Prebens stærke hoste, gik vi i seng på et glas Marc Dames Huguettes.