Dejlig weekend på Østerbro og gratis snaps i Jægerhuset

2007-10-27T00:00:00+00:0027. oktober 2007|Kaj og familien|

Efter afslutningen på fredagens netværksmøde i Siloen, hentede Lilly mig i Alfaen, og vi drønede til København, hvor Annette, Per, Marie og August ventede på os med gammeldags flæskesteg med brun sovs, som børnene elsker, og som vi andre ikke har noget imod, når det er fremstillet så smagfuldt. Jeg tænker med skræk på min fars opbagte sorte sovs! Til gengæld var han fantastisk til at finde de gode kartofler!

 

Annette havde fødselsdag den 24. oktober, så Lilly havde medbragt gaver, og der faldt da også et par stykker af til Marie og August, bl.a. blyanter fra Faber & Castell, hvor vi jo besøgte fabrikken i Nürnberg for ca. 1 måned siden.

 

Om lørdagen havde Per travlt med at klargøre Barbaresco II til vinteren, mens vi stormede Strøget. Jeg ville gerne se en Build a Bear butik nær Tivoli, og det resulterer nok i, at Marie og August skal have teddy bears til jul, sikkert finansieret af mormor. Oven på den lange dag i city, smagte de medbragte søtunger fra Strandby himmelsk. Annette og Per er simpelthen fantastiske til at tilberede fisk.

 

Natten mellem lørdag og søndag blev klokken stillet en time tilbage, så vi var tidlig på den søndag morgen, hvor Lilly og børnene med stor iver hentede morgenbrød hos bageren og dagens aviser. Derefter tog Per igen til Barbaresco klargøring, mens Annette foreslog en tur til Holte, hvor vi parkerede på Dronninggårds Allé og vandrede en tur i det meget smukke område ved Furesø med bl.a. Næsseslottet opført i årene 1782-83. Slottet er i dag udlejet til kontorer, hvor man må nyde de flotte rum og omgivelser. Slottet er forøvrigt kendt for at have haft en ejer, der fragtede en af Napoleons yndlingsvine, Klein Constantia, fra Cape Town til Europa.

 

Vi måtte nøjes med at indtage den medbragte bollefrokost på en kunstnerisk plads foran restaurant Jægerhuset. Midt i den store bolle med laks kom der en tjener ud fra Jægerhuset med en bakke fyldt med øl, vand, cola og snaps. Man havde observeret vores picnic og ville invitere på noget drikkeligt. Børnene fik cola, medens vi var meget glade for en snaps i det kølige vejr. Vi takkede naturligvis meget for den venlige handling. Og næste gang vi kommer i nærheden af Holte, vil vi indtage et måltid på Jægerhuset, der er fantastisk skønt beliggende ved Furesøen. Ved hjemkomsten skulle Per og børnene ind og se FCK tabe 0-1 til Randers, medens Annette kørte os til Søllerød Kro.