Smageoplevelser i Bourgogne

2019-01-16T14:26:10+00:0013. oktober 2007|Kaj og vin|

Efter morgenmaden kørte Gilles os i ny RAV 4 til Vosne Romanée, hvor vi gik hjem til Gevrey Chambertin gennem vinmarkerne. En tur på ca. 2 timer, hvor vi passerer nogle af verdens bedste vine. Efter en dejlig frokost med Lavaut 2001 samlede Pierre os op og kørte os til Puligny Montrachet til en smagning sammen med Michelles venner fra Paris, der ankom i TGV-toget. 300 km på godt en time!

 

   

 

Vi besøgte Domaine Jomain i Puligny Montrachet, hvor vi smagte flg. vine i årgange 2004, 2005 og 2006:

 • Puligny Montrachet 1er cru Les Perrieres
 • Puligny Montrachet 1er cru Referts
 • Puligny Montrachet 1er cru Les Combettes
 • Puligny Montrachet 1er cru Pucelles
 • Batard Montrachet (grand cru)

Dertil kom smagning af to røde vine:

 • Pommard
 • Beaune 1er cru

Sikke en oplevelse!

 

Den vilde jagt fortsatte til Domaine Delarche i Pernand-Vergelesses, hvor vi smagte:

 • Pernand Vergelesses i årgang 2004, 2005 og 2006
 • 1er cru Les Vergelesses
 • Corton Charlemagne i årgang 2004 og 2005

Atter en fin oplevelse!

 

   

 

På vejen hjem kørte Pierre lige inden om Vosne Romanée, så vi kunne se hans kærestes hjem. Men det skriver jeg forhåbentlig om en anden gang.

 

Vintage 2007

Vi kom hjem til røde vine fra Gevrey Chambertin. Smagte for sjovs skyld vintage 2007, men derefter 10 forskellige marker i vintage 2006, der skal på flaske i slutningen af november måned. Tegner som en rund og fin årgang. Jeg foretrak Estournelles St. Jacques og Latricieres Chambertin. De var helt suveræne.

 

Apropos 2007 har Pierre fremstillet et lille fad Griotte Chambertin. De har nemlig 5 korte rækker Griotte, og jeg håber, at de gemmer blot 1 flaske til mig. En anden spændende ting er, at fra og med årgang 2005 har Pierre fremstillet seperate vine fra village-områderne Jeunes Rois, Champ og ikke mindst Aux Etelois, der er nabo til Charmes Chambertin. Når man ved det, er det oplagt, at den har Charmes-smagen – men hvad med ved en blindsmagning?!

 

   

 

Årgang 2007 har været nervepirrende. I april og maj måned var der strålende vejr med en fantastisk blomstersætning. Derefter møgvejr i juni og juli med regn og blæst. Pludselig den 1. august strålende sol og varme. En helt perfekt modningsproces og høst under helt ideelle forhold, så nu bliver det spændende med det endelige resultat.

 

Efter denne hårde og krævende dag sluttede vi af med Mariettas dejlige mad og:

 • Chambertin Clos de Beze 2004
 • Chambertin Clos de Beze 2005
 • Lavaut St. Jacques 1976 i magnum