Trimbach i Ribeauvillé

2019-01-16T14:26:12+00:002. oktober 2007|Kaj og vin|

Efter dejlig morgenmad i Nürnberg drog vi afsted til Alsace i hver sin bil. Jette og Preben i deres nye Volvo C70 og vi i vores beskedne Alfa 159 diesel. Da vi nåede frem til Ribeauvillé havde Jette og Preben indtaget det gode spisested Pfifferhaus og bestilt Coq au Riesling, der smagte helt vidunderligt. Den skulle selvfølgelig have været ledsaget af en Riesling, men af hensyn til dagens videre forløb blev det Pinot Blanc 2005 fra Trimbach, der smagte fortræffeligt.

 

   

 

Efter indkvartering på det gode Hôtel Latour og en tur i den store spa, mødtes vi kl. 18.30 hos Trimbach, hvor man stadigvæk var igang med høsten af vintage 2007. Vi var heldige at møde Pierre, der er winemakeren efter faderen Bernard, der stadigvæk assisterede med høsten i en alder af 76 år og Hubert Trimbach, der forøvrigt fylder 70 år i 2008.

 

   

 

Hubert har haft Danmark som domæne i al den tid, Sigurd Müller Vinhandel har haft eneforhandlingen i Danmark. Vi fik en snak med alle tre, inden Hubert tog os med i smagerummet til en dégustation af:

  • Riesling Réserve 05
  • Fréderic Emile 05
  • Clos St. Hune 99 og som afslutning en
  • Pinot Gris 2000: 1900 Hommage à Jeanne 2000

Sidstnævnte vin blev fremstillet i anledning af moderens 100 års fødselsdag. Hun døde forøvrigt som 103 ½ årig, så der er da bevis for, at Riesling m.v. er godt for helbredet.

 

   

 

Hubert kørte os derefter til Bergheim, hvor der blev serveret foie gras, escargots, fisk, tartar m.v. ledsaget af Pinot Gris 2003 og Frédéric Emile 2001. En flot aften. Hubert skulle forøvrigt dagen efter til Sverige til store smagninger i Lund og Göteborg, så han lovede at kigge hjem til Frederikshavn.