Champagnemiddag

2019-01-16T14:26:09+00:0011. november 2007|Kaj og vin|

Jeg var så heldig i 1987 at blive optaget i Champagneordenen sammen med 9 andre danskere fra hotelverdenen. Vi kan takke Preben Mikkelsen fra Sigurd Müller Vinhandel for oplevelsen, der blev ledet af Pol Roger, Epernay, der forøvrigt var så venlig at rejse til Danmark i flere år og deltage i vores årlige champagnemiddag. Det standsede naturligvis, men blev genoptaget sidste år på initiativ af Jørgen Pedersen, Rold Storkro, og fortsat i år af Ib Bergkjær, Sigurd Müller Vinhandel.

 

   

 

Vi mødtes kl. 17.00 til en stor prøve. Der var skænket 6 glas med 6 forskellige champagner. Vi skulle blot bestemme, hvilket af glassene der smagte bedst og hvis muligt også gætte på navn. Jeg vaklede mellem glas nr. 3 og 6, men der var stort flertal for glas nr. 3, der var fra Pol Roger, og da det er Sigurd Müllers mærke, var det jo et godt valg, der fik søndagshumøret op ved Ib. De 6 champagner kom fra:

 

1. MUMM

2. Piper Heidsieck

3. Pol Roger

4. André Clouet

5. Veuve Cliqout

6. Moët & Chandon

 

Vi fik derefter en ganske forrygende middag, som var tilberedt af franskmanden Blaise Badré fra “Restaurant Den anden Side”.

 

Menu                                                             Champagne

 

Karl Johan frikassé a la Champagne                  1998 Chardonnay Pol Roger

 

Stregte kammuslinger med grønne asparges      1996 Brut Pol Roger

 

Ragout af havtaske og jomfruhummer dampet

i champagne med mild hvidløgscreme                1992 Dom Perignon

 

Vagtel farceret med foie gras bagt i æble           1996 Rosé Pol Roger

 

Ostetallerken                                                   1999 Bouzy Rouge, André Clouet

 

Créme brulée med champagnesorbet                 Pol Roger Cuvée Rich

 

   

 

En ganske forrygende oplevelse, der blev krydret med små konkurrencer, bl.a. 13 spørgsmål om champagne. Preben Mikkelsen klarede 12 rigtige, hvor jeg kunne nøjes med 9 rigtige, ved bl.a. at svare forkert på, om Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling af Pol Roger i Danmark. Det har de ikke, hvad jeg ved alt om. Som belønning for de 12 rigtige fik Preben en 3 liters Cabernet Sauvignon fra Sebastiani.

 

Efter roséchampagnen var blevet nydt til vagtlen, fik vi den næste konkurrence. En blind rødvin (sølvpapir), som Lars Kæp, Rold Storkro, gættede uden stort besvær: 2003 Gevrey Chambertin 1. cru Aux Combottes, magnum. Han fik en 3 liters Chardonnay fra Sebastiani som præmie.

 

Som trøstpræmie til vi andre, blev der serveret en fremragende tysk rødvin: 2003 Grosskarlbacher Burgweg, Spätburgunder, Auslese Trocken fra Weingut Knipser.

 

Da de rigtige mænd gik over til kaffe og cognac, fik vi andre serveret en pragtfuld Mouton Rothschild 2003 med etikette designet af Per Kirkeby. Så vi led ingen nød! 

 

Vi ser frem til champagnemiddagen 2008. En dejlig tradition er genopstanden.