Steen Hildebrandt i Det Musiske Hus, Frederikshavn

2019-01-17T11:55:33+00:0022. november 2007|Ledelse og kommunikation|

Efter en fin formiddag i Aalborg nåede jeg eftermiddagens arrangement i Det Musiske Hus, Frederikshavn. Frederikshavn Erhvervsråd m.v. havde arrangeret et træf med Skagenfood, Thomas Jensens Bogbinderi og professor Steen Hildebrandt. Det blev en fin eftermiddag.

 

   

 

Først forttalte direktør Betina Kühn om Skagenfood a/s, der som bekendt sælger fisk m.v. over internettet. Fiskene leveres fra Tell Fisk i Strandby, pakkes i kølekasser og leveres over hele Danmark. Man har i dag 9.200 abonnenter, et ganske fantastisk antal, som Betina mener vil stige gradvist i de kommende år, bl.a. ved at øge sortimentet. Et foredrag lige til lærebogen om skabelse af et totalsystem via internettet.

 

   

 

Derefter indtog Thomas Christiansen, søn fra Thomas Jensen & Søn Bogbinderi Hjørring, scenen. Han fortalte om samarbejdet med Aalborg Universitet. Startende med en gruppe 6. semester fra Institut for Produktion anført af professor Hans-Henrik Hvolby, der bl.a. havde medført et nærmere kig på overproduktion, kapacitetsplanlægning og hele forsyningskæden. Det hele stærkt inspireret af Lean tankegangen. En rigtig succeshistorie om samarbejde mellem AAU og erhvervslivet.

 

   

 

Efter en kaffepause med kage indtog min gode ven professor Steen Hildebrandt, Århus,

podiet. Det blev til et dejligt foredrag om tidens udfordringer og muligheder. Om globalisering, Lean, Vidensdeling, rekruttering og alle mulige ledelsesmæssige indfaldsvinkler. Et fantastisk foredrag af en mand, der oprindelig startede med operationsanalyse og dermed var stor tilhænger af kvantitative metoder til i dag at være hyper humanist med kvalitativt tankesæt. Han kunne såmænd have talt resten af dagen, men skulle skynde sig til Aalborg for at holde foredrag på Folkeuniversitetet. Han gik dermed glip af et glas Chambolle Musigny, men det må vi nå en anden god gang.