Strategisk forskning – indtrådt i brugerpanel

2019-01-17T11:55:33+00:0028. november 2007|Ledelse og kommunikation|

Til at fordele midlerne til strategisk forskning – i dag 12 mia. men i 2010 vokset til 18. mia. – har Forsknings- og Innovationsstyrelsen nedsat Det Strategiske Forskningsråd. I år er der indkommet mere end 700 forslag til strategiske forskningstemaer.

 

Til at gennemgå dette kæmpe materiale er der nedsat en ekspertarbejdsgruppe, der har udvalgt 42 områder. Disse 42 områder blev i dag behandlet på en workshop FORSK2015 på Vilvorde Kursus Center af et udpeget brugerpanel, der skulle kommentere og prioritere forslagene. Jeg er udpeget af Aalborg Universitet . Vi var ca. 60 deltagere + ekspertarbejdsgruppen + medarbejdere fra styrelsen. Det strategiske forskningsområde var inddelt i flg. temaer:

 1. Miljø og sundhed
 2. Livsstil og forebyggelse
 3. Den offentlige sektor
 4. Innovation og konkurrenceevne
 5. Globalisering
 6. Samfundets indretning
 7. Miljø og ressourcer
 8. Energi, klima og transport
 9. Produktion og arbjde
 10. Uddannelse og videnproduktion
 11. Fødevarer og ressourcer
 12. Nye teknologier. Risici og muligheder

   

 

Jeg deltog i gruppe 4 om Innovation og konkurrenceevne sammen med flg.:

 • Udviklingsdirektør Peter Petersen, Bang & Olufsen
 • Forskningsdirektør Poul Sørensen, LEO Pharma a/s
 • Erhvervskonsulent Anders Sørensen, Erhvervssamarbejde Sjælland
 • Forskningschef Carsten Lauridsen, Novozymes
 • Chefkonsulent Allan Skårup Kristensen, Lægemiddelindustrien
 • Rektor RUC, Poul Holm, Rektorkollegiet
 • Markering manager Camilla Kampmann, Oracle Danmark

Direktør Jesper Højbjerg Christensen piskede os igennem en lang række spørgsmål og gymnastiske øvelser. For mit vedkommende var det en stor oplevelse at møde så mange uhyre interessante mennesker og få indsigt i en forskerverden, hvor alle problemer og muligheder i samfundet blev endevendt. Jeg glæder mig allerede til foråret 2008, hvor der skal foretages en ny trykprøve.