Nytårsaften på Orionvej 32

2007-12-31T00:00:00+00:0031. december 2007|Kaj og familien|

Inger og Jes mødte som sædvanligt kl. 17.50 for at være klar til at høre dronningens nytårstale med et glas cava/crémant/champagne i hånden. Vi var godt tilfredse med talen og gik igang med Lillys røgede laks, der blev matchet perefekt af Trimbachs Riesling Réserve 05.

 

     

 

Hun var også svært heldig med den kogte torsk, der blev ledsaget af en Chardonnay fra Cloudy Bay. Som en slags mellemret tog vi en rød Chambolle Musigny 2004 inden vi til de udvalgte oste fra ostehuset tyede til en Batailley 1990, som jeg engang har fået som gave fra Lillys damefrisør Jette, som vi skålede for og takkede for den fremragende vin, der havde jordsmagen til at tackle ostene. Som dessert serverede Lilly portionsanretninger af brændte figner i cognac. Her kunne vi med nogen ret sige, at vi var ved at blive beruset af desserten.

 

   

 

Måltidet varede helt til kvart i midnat, så vi fik travlt med at finde det varme tøj frem, idet den kolde vind kom direkte fra øst. Jes står normalt for skyderiet. Han har som kommandør skudt med torpedoer, kanoner, raketter m.v. Men sidste år var der en af raketterne fra fyrværkeripakken, der i stedet for at stige lodret til vejrs gik vandret ind på Ingers skinneben med brandsår til følge. Hun havde derfor nedlagt forbud mod hans skyderi. Det var der til gengæld mange andre, der tog sig af.

 

Vi er så heldige at bo så højt, at vi kan se fra Skagen over Frederikshavn til Læsø og Sæby. En overgang var Skagen flot oplyst. Oplevelsen blev større af, at der var 15 – 20 store skibe, der holdt nytårsaften i Aalbæk bugten. Det klare vejr med den lette brise gav perfekt udsyn til den oplyste himmel, så det blev en meget flot indgang til 2008. Mange mennsker havde samlet sig på arealet foran os, og vi benyttede lejligheden til at invitere Lise og Lars med ind på et glas champagne, inden Inger og Jes for første gang blev hentet af en taxa nytårsaften endda til pensionistpris. Og den var her endda til aftalt tid. Kvalitetsreformen er begyndt at virke!

 

Med disse afsluttende bemærkninger, ønskes alle et godt og lykkebringende nytår.

 

Kaj