Traditionsrig middag hos Helle og Leif i Kvissel

2007-12-30T00:00:00+00:0030. december 2007|Kaj og familien|

Vi har i mange år haft fornøjelsen af at være inviteret til Kvissel til Helle og Leif Frydkjær sammen med Kirsten og Poul, der nu bor i Nibe samt Birthe fra Århus. Det er er slags generalprøve på nytårsaften, men med ganske faste ritualer.

 

Vi ankom lidt forsinket, men i samme sekund startede Helle med at koge pighvar, der igen i år var leveret fra Knud Thomsen, Strandby. Vi indtog vores faste pladser og nød den fremragende pighvar med tilhørende Pinot Gris fra Kuentz Bas. For tre år siden var det umuligt at fremskaffe pighvar, og vi måtte nøjes med kogt laks, der forøvrigt smagte dejligt, men nu har Helle fået fiskemanden til at forstå, at det er alvor med pighvaren, så alt fungerer.

 

Vi fik lige et enkelt glas Riesling for at teste, om den er bedre egnet, men der var stor stemning for Pinot Gris’en. Da det er vanskeligt at klare en hel aften uden rødvin, fik vi nogle dejlige oste, hvortil den udvalgte Le Crosare Ripasso var fin.

 

   

 

Leif er meget dygtig til at passe haven  og fremavler hvert år flotte blommer, der bliver serveret i Madeira. Årgang 2007 var helt i top på trods af det våde vejr, men blomstringen var perfekt, så det er lidt det samme som i Bourgogne, der dog fik flot vejr med varme og sol i hele høstperioden. Til desserten får vi hvert år mjød, som Leif kunne konstatere var anderledes end sidste år.

 

 

Helle og Leif er begge medlemmer af byens sangkor, så mellem retterne bliver stemmebåndene rørt. Der er også tradition for, at Leif læser et eventyr, og i år blev det fra Johannes Møllehaves: Hvordan skal vi nå frem til jul eller De hellige tre konger: Kaspar, Melchior og Balthasar. Efter en afsluttende omgang kaffe og klejner, kørte vi efter en dejlig aften hjem for at lade op til morgendagens gåtur fra Skiveren til Tversted Søerne.