Bourgogne aften

2019-01-16T14:26:09+00:0012. januar 2008|Kaj og vin|

Efter nederlaget i FOX kampen måtte vi haste hjem, idet vi havde inviteret gode venner til middag. Det første par kom 1 1/2 time før middagen, og da de havde kørt langt, tog vi en 2004 Kemblefield Sauvignon Blanc fra New Zealand, forsynet med skruelåg. Da de øvrige gæster ankom fik vi et glas Cava.

 

   

 

Som forret havde Lilly fremtryllet en rejesalat, hvortil Trimbachs Riesling 2005 var et perfekt valg. Derefter serverede fruen i huset en fortræffelig lammeryg, leveret af John Elling, der hvert år leverer 1 lam opvokset i Jerup. Hertil startede vi med en Charmes Chambertin 2001 i Magnum. Den matchede lammeryggen perfekt. Lige tilpas med syre og begyndende duft, der gør Charmes til en storoplevelse, som alle piger kan lide, hvorimod store, stærke, grove, rigtige mænd foretrækker tungere sager.

 

Vi fortsatte med vine fra Gilles Duroché og satsede på årgang 2005 Champeaux, der havde frugt og kraft så det battede, men allerede meget velsmagende. 2005 er jo udråbt til århundrets årgang. Sjovt nok var den efterfølgende Champeaux 2004 næsten bedre. Den var lidt rundere i smagen.

 

   

 

Så kom der ost på bordet og dertil en Lavaut Saint-Jacques 2003. Det varme år havde givet en mørkere farve sammen med en fin frugt, der også kunne matche de stærkere oste. Næste flaske var Charmes Chambertin 2002. Lige efter bogen. Da 2002 blev høstet strålede alle vinbønderne i Gevrey Chambertin over hele kroppen. Vejret havde hele året været perfekt og høsten foregik under ideelle forhold i modsætning til 2003, hvor man kun fik 1/2 høst pga. varmen. Men denne Charmes 2002 var perfekt udviklet med den rigtige temperatur.

 

Jeg hentede alle flaskerne i vinkælderen, der har en temperatur på 14 grader. Så passer det, at temperaturen er ca. 16 grader ved serveringen, og det passer perfekt til Bourgogne vine. Sidste vin var en Charmes Chambertin årgang 1999. Her var jeg noget spændt, idet samme årgang havde skuffet til juleanden. Da sov den simpelthen, men denne flaske var kommet ud af hiet, så det blev en fin afslutning på en dejlig mad og vinaften sammen med kære gæster.