I Skiveren til middag hos Arild og Anders

2019-01-16T14:26:09+00:0027. januar 2008|Kaj og vin|

Min norske svigersøn Anders og hans kammerat Arild tilbragte en lynweekend i sommerhuset i Skiveren for at forberede en rund fødselsdag til sommer. Da de via Marianne hørte, at jeg var græsenkemand, inviterede de mig til Skiveren til grill middag.

 

Efter den flotte FOX sejr i kvindehåndbold, kørte jeg straks til Skiveren, hvor nordmændene var begyndt at forberede dagens middag. Der er tradition for, at Anders byder på pølser svøbt i lomper (kartoffelpandekager), og dertil lykkedes det os at drikke en flaske Lambrusco – rød.

 

    

 

Næste ret var Bornholmsk hummersuppe med jomfruhummerhaler. Smagte fortræffeligt. Hugels 2005 Gentil klarede suppen takket være en vis sødme. Hovedretten var grillstegt oksekød (tournedos) med kartofler, svampe, løg, rosenkål m.v. En rigtig manderet, hvortil jeg havde medbragt Duroché vine fra Gevrey Chambertin. Først en 2004 Lavaut-Saint-Jacques, der med sin friske syre og frugt klarede bøffen så nogenlunde, medens den efterfølgende Charmes Chambertin 2005 var en oplevelse.

 

Vi drøftede derefter verdenssituationen, og jeg var så heldig, at jeg kunne overnatte og sov som en sten indtil kl. 08.30. Medens vejret i går var stormende og regnfuldt, er der i dag skyfri himmel og ingen blæst, så Anders og Arild kan sejle hjem fra Hirtshals i flot vejr.