Koncert med Aalborg Symfoniorkester + Nikolaj Znaider

2008-01-17T00:00:00+00:0017. januar 2008|Kaj og familien|

Vi startede så tidligt til aftenens koncert, at vi kunne nå at høre Peter Wang fortælle om aftenens forløb. Peter er en sand mester til at fortælle om musik. Aftenens dirigent var den unge svensker Stefan Solyom, der dirigerede Anders Hillborgs Liquid Marble, der er komponeret i 1995. Et meget moderne stykke musik, der varede 11 minuter.

 

Herefter spillede Nikolaj Znaider Sjostakovitjs koncert nr. 1 for violin og orkester. Det er tredie gang, vi hører ham i Aalborg, og det blev atter en kæmpeolevelse. Hans musikalitet er unik, og han spiller med en enkelhed i brug af virkemidler, tekniske såvel som musikalske. Publikum forlangte et ekstranummer, og han kvitterede med et stykke af Bach, der var ved at vælte salen. Ovenpå denne oplevelse besluttede vi at starte Alfa’en og køre til Odense, idet jeg næste dag skulle være censor på MPA i København, hvor jeg gerne ville være udhvilet og oplagt. Vi mistede derved Beethovens symfoni nr. 7, men den må vi tage en anden gang.