Luksus weekend i København

2019-01-16T14:26:09+00:0020. januar 2008|Kaj og vin|

Ovenpå mit arbejde som censor på MPA tilbragte vi weekenden hos Annette og Per i Charlottehaven. Men vi levede faktisk i sus og dus. Af pladshensyn og mangel på tid, vil jeg nøjes med at fortælle om een middag og undlade at fortælle om stedet.

 

Ved ankomsten blev vi beskænket med champagne Gossot til nogle meget lækre små ristede brød med gedeost varmet i ovnen, tykke bacon terninger og oliventapenade. Det viste sig at være forretten, der blev ledsaget af en 1955 Corton fra Louis Max. Stadigvæk i fin form med den rigtige smag og duft af kostald, der klæder en gammel Bourgogne.

 

En 1990 Gevrey Chambertin fra Duroché var fyldt med depot og meget uren og støvet, så den blev hældt væk. Det samme skete med en flaske 1998 Côtes du Rhone Chateau des Tours Reserve, der simpelhen smagte helt forkert.

 

   

 

Så fik vi en dejlig 1990 Nenin fra Pomerol, inden vi kom til bords, hvor værten havde indkøbt agerhøns fra Skotland. Dem havde han været ualmindelig heldig med. Dertil kom dejlig waldorfsalat, jordskokkemousse, aspargeskartofler og morkelsovs.

 

En 1996 Echezeaux fra Joseph Drouhin var fremragende til agerhønen. Derimod kunne en 1976 Rioja Gran Reserva fra Villa Bosconia ikke stå distancen. Det kunne derimod vinen til ostebordet. Den var ganske vist pakket ind i sølvpapir, og vi skulle gætte indholdet. Jeg var nogenlunde sikker på, det var en Cabernet Sauvignon fra Bordeaux, men der var noget forvirring i selskabet og god spredning på gætteriet. Det viste sig at være en OPUS ONE årgang 1992, der var helt i topform, men også fra et absolut topår i Napa Valley.

 

   

 

Aftenen sluttede med en raritet, nemlig en Eau de Vie de Marc des Côtes du Rhone fra Chateau GRILLET. Så havde værtsparret sandelig udført en fantastisk aften med dejlig mad og flotte vine.