Nytårskoncert i Det Musiske Hus, Frederikshavn

2008-01-13T00:00:00+00:0013. januar 2008|Kaj og familien|

Der er tradition for, at vi går til nytårskoncert i Frederikshavn, arrangeret af Borgerforeningen i Frederikshavn. Årets nytårskoncert var med Randers Kammerorkester, der har underholdt flere gange i årenes løb med David Riddell som dirigent. Han er skotte og benytter enhver lejlighed til at udtrykke sig på dialekten, hvilket han gør aldeles fremragende.

 

Han introducerede de forskellige numre med en humor, så man skulle tro han var vendelbo! Men man siger jo også, at vi har fælles sans for humor. Aftenens program var en blanding af musik fra operaer, operetter m.v. såsom Verdis forspil til La Traviata, “Caro nome” fra Rigoletto, Edvard Grieg, der i dagens anledning var blevet til Greigs Hjertesår og Våren, Ouverturen til Barberen i Sevilla og lige før pausen Donizettis Norinas Cavatina.

 

   

 

Efter pausen startede man med Hans Madsens Christiansborg March. David Riddell spurgte den fyldte sal, om vi kendte Hans Madsen og halvdelen råbte JA. Han kunne jo ikke vide, at Hans Madsen var en kendt lokal reparatør af landbrugsmaskiner. Vi fortsatte med Troskab hos Manden fra Farinelli (Reesen), Waldteufels Pappilons bleus (de blå sommerfugle), Franz Lehars Liebe du Himmel auf Erden fra Paganinni, Sjostakovitj Romanze fra The Gadfly. Det blev et af aftenens højdepunkter, idet orkestrets 1. violinist og koncertmester Clara Richter Bæk spillede solo på fiolen, så alle i salen var ved at falde i svime. Lumbye Pepita Polka og afslutning af det officielle program med Charles Gounoud Je veux vivre fra Romeo og Julie.

 

Dertil kom et par ekstranumre, hvor Riddell fik lejlighed til at fyre champagneproppen af. Jeg har gemt aftenens solstråle til sidst, nemlig solisten Susanne Elmark, der som sopran nåede de helt høje højder i et flot samspil med orkestret og David Riddell. Og så har hun den fordel, at hun ikke ser værst ud. Lillys frisør Jette inviterede os hjem til ost og Medoc 2001, der smagte særdeles godt. Den kunne endda klare den stærke ost, der var en lækkerbisken. Eneste minus ved en flot aften var, at vi kom alt for sent hjem, men sådan kan det gå, når man er kommet i godt selskab.