Operatur til Århus sammen med Helle og Leif Frydkjær

2008-02-02T00:00:00+00:002. februar 2008|Kaj og familien|

Der er tradition for, at vi på denne kolde årstid tager en operatur til Århus sammen med Helle og Leif. Vi hentede dem i Kvissel kl. 09.30. Helle var startet kl. 07.00 med at bage boller, skære pålæg, lave kaffe m.v., som vi indtager ved rastepladsen Senhøj lidt nord for Hobro. Bollerne m.v. er en kulinarisk oplevelse. I år kunne vi ovenikøbet stå ude i sol og læ.

 

   

 

Kl. 12 ankom vi til Birthe, og lidt efter kom Kirsten og Poul fra Nibe. Birthe havde planlagt et besøg på Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, Århus, der i år har 25 års jubilæum. Der var udstillinger om Kvinder fra urtid til nutid, Barndommens historie, Noter til ensomhed, Kvinder til fest og farver og “Statements”. Der arrangeres også foredrag bl.a. om spiseforstyrrelser. Det er der nu ikke nogen af os, der lider af, men der var totalt udsolgt i kvindecafé’en.

 

   

 

 

Efter det interessante besøg gik vi en lang tur i Risskov med flot udsigt over til Mols m.v. Ovenpå denne dejlige gåtur i flot solskin, trakterede Birthe os med en velsmagende og sund middag med vine. Der blev tid til en lille søvn i den gode lænestol, inden vi kørte ind til Musikhuset til aftenens opera: “Faust”. Det blev lidt af en gyser, men heldigvis har opera den fordel, at selv om der er mange, der bliver dræbt, står de altid op til slut, og det tænkte jeg på flere gange i løbet af de 5 akter, der varede 3 timer incl. en relativ kort pause.

 

Operaen Faust fortæller med et væld af forførende melodier den dramatiske historie om en mand, der sælger sin sjæl til satan for at opnå sit mål. Det er en tankevækkende beretning om livets store udfordringer og er et af oprahistoriens medgribende værker.

 

   

 

Den franske komponist Gounod hentede inspiration til sin opera i Goethes tyske mesterværk om den aldrende Dr. Faust, der er så despersat efter at genvinde sin tabte ungdom, at han sælger sin sjæl til Djævelen for igen at mærke ungdommens livskraft og overmod i sine årer.

Da djævelen forvandler ham til en ung smuk mand, tror Faust, at hans sorger er forbi. Han indser dog hurtigt, at man ikke ustraffet finder lykken ved Djævelens hjælp, og at hans pagt om evig ungdom fører uoverskuelige konsekvenser med sig. Ikke blot for ham selv, men for hende, han lærer at elske højere end livet selv.

 

Denne kvinde, Marguerite, blev spillet af Aileen Bramhall Itani, f.f. New York i 1976. Studerer nu på Operaakademiet i København. Og er gæstesolist på Det Kgl. Teater. Sikke en sopran, der spillede rollen helt fantastisk. Kunne synge igennem, når det var nødvendigt og kunne fløjlsblødt frembringe scener, så det var helt rørende. Hun var aftenens oplevelse.